IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайска марка влиза в Европа с електромобил за 20 000 евро

Leapmotor T03 има пробег от 300 км и може да вози до четирима души (ВИДЕО)

Присъствието на китайски производители в Европа става все по-масово. Това пролича и на автомобилното изложение в Монако, където няколко производителя от Поднебесната империя се възползваха от възможността да представят гамата си от модели, предназначени за основните пазари на Стария континент.


Leapmotor T03


Такъв е случаят с Leapmotor - марка, родена през 2015 г., която вече навлезе в Европа с T03 - градска кола, продавана във Франция (и Израел), която струва 20 000 евро и която скоро може да завладее други пазари на континента. Нейните размери са дължина 3,62 метра, широчина - 1,65 метра и височина 1,57 метра, което я поставя в един клас с с някои от най-продаваните електрически автомобили в Европа като smart EQ fortwo, Renault Twingo и Fiat 500e.

Подобно на тези съперници, Leapmotor има вид на типичен градски автомобил и побира четирима възрастни. Като се има предвид каталожната цена и позиционирането на пазара, качеството на сглобките и материалите е добро и има прилично количество технология. В салона има 8-инчов екран за водача и 10,1-инчов сензорен дисплей, от който се управляват основните функции на автомобила.


Leapmotor T03


Оборудването на ADAS (системи за подпомагане на водача) е пълно и включва адаптивен круиз-контрол, аварийно спиране, поддържане на лентата и разпознаване на умората на водача.

T03 се предлага в една единствена версия с 41,3 кВт/ч литиево-йонна батерия, интегрирана в платформата. Двигателят със 109 к.с. и 158 Нм е разположен на предната ос, а пробегът в цикъла WLTP е 280 км, което е повече от 190 км за Twingo и от 500е с батерия с 23,7 кВт/ч.



0 от 500
  • #19
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Германеца ( преди 7 месеца )
    За този шит не давам и 5лв на желязо.
  • #18
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Така им се пада на европейските кожудери - излакомиха се и си отвориха задниците, сега няма спасение- среден клас автомобил 70-90хил айде във фалита. Така ни мъчиха няколко производителя с прескъпи скъпи телефони, и са отдавна в историята.
  • #17
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Не мога да ви разбера. Хонда Е, Рено Зои и Нисан Лийф са ви скъпи, обаче това пак не ви отърва. Е колко искате да струва - 20000 лева, а не евро? Е то няма бензинова градска кола за толкова.
  • #16
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Чук ( преди 7 месеца )
    MythBuster си е един нещастен екоталибан, а пък #7 за 5 бона мое само да фане директора на Ауди за оная работа
  • #15
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    още малко надолу с цените и може да станат интересни за масовата публика.. Специално тези автомобили са си предимно за градско, което е ок ако има друг автомобил за извънграда в семейството.
  • #14
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    От толкова повтаряне започвате да си вярвате че дисплей на таблото е някаква екстра - прави се защото е значително по евтино. - няма нищо общо с удобство на управлението
  • #13
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Смех ( преди 7 месеца )
    41квтч енергиен капацитет това миксер ли е.За това и 2лв не давам.Едно камаро 69-та с четирикамерен карбуратор вебер и да не ме занимават с клусети
  • #12
    7 rate up comment 8 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Ако е за 1-2-5 дни, мога да споделя впечатления. С две думи, впечатлен съм! И какво променя това? Карал съм доста скъпи автомобили от които също доста съм впечатлен, е.и? Съгласен съм че по автомобила не можеш да познаеш финансовото състояние на който и да било. Така че не виждам каква ти е драмата освен лично заяждане. Вие сте тези които обобщавате и слагате всички под вашия стереотип на мислене и начин на живот и потребности. Аз подхождам индивидуално, а не общо към проблемите и решенията им.
  • #11
    7 rate up comment 10 rate down comment
    БРАВО до 10 ( преди 7 месеца )
    Прав си , като Професор Вучков е .
  • #10
    18 rate up comment 14 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    MythBusterчо, айде веднъж и ти сподели какво караш!? Па айде веднъж отдели 250лв да си наемеш Тесла за един ден, па сподели впечатления! Па айде се спри на всяка мандажа мирудия да си, че писваш вече! Хората с пари какво купувал, хората без пари какво купували! Къде тръгна да обобщаваш кой с колко, какво купува!Познавам човек в двустайна квартира, който едвам си изплаща лизинга ама на EQS. Познавам собственик на фирма с 400 служителя и милионер който кара Фиат 500е!Къде тръгна да обобщаваш бе!