IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци представиха хибриден всъдеход с 1200 км пробег

Leopard 5 е разработка на новата марка на концерна BYD

Един от най-големите китайски производители – BYD, от началото на годината се подготвя за премиерата на SUV, който ще се предлага под новата марка - FangChengBao. Събитието беше отлагано на два пъти, но най-после се състоя и моделът Leopard 5 беше представен наживо.


FangChengBao Leopard 5


FangChengBao - най-новият бранд на BYD, ще бъде позициониран между Denza (кросоувъри и миниванове) и Yangwang (луксозни SUV и суперколи) в корпоративната йерархия. За новата марка е измислено отделно лого, вдъхновено от звездите и графика на математическа функция.

Под бранда FangChengBao ще се произвеждат електрифицирани кросоувъри и SUV от средния ценови сегмент, като Leopard 5 е точно такъв – цената му е 55 000 долара, което го отдалечава от показания по-рано Yangwang U8, струващ 3 пъти повече.


FangChengBao Leopard 5


Дългият пет метра Leopard 5 е изграден върху новата платформа DM-с надлъжно разположен двигател, която BYD разработи специално за хибридни SUV автомобили. Наличието на рамата все още е под въпрос, но колата има независимо окачване на всички колела. Няма въздушни маншони, инсталирани са конвенционални пружини, но е декларирана хидравлична система, която комбинира амортисьори и позволява да се регулирате просвета.

Хибридната задвижваща система с мощност около 650 к.с. се състои от бензинов двигател и два тягови електродвигателя (по един за всяка ос). Офроуд потенциалът на Leopard е показан от наличието на понижаваща предавки и три заключвания на диференциала. Задният и предният диференциал тук са познати, но „централното“ заключване е реализирано чрез софтуерна синхронизация на работата на два електромотора.


FangChengBao Leopard 5


Декларираният пробег в електрически режим е 125 км, а в хибриден режим с пълен резервоар автомобилът трябва да изминава около 1200 км. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 4,1 секунди.

Продажбите на новия SUV ще стартират преди края на годината, когато ще станат ясни и останалите технически характеристики. Все още обаче няма яснота дали автомобилът ще се предлага на други заради освен в Китай.


Още снимки на новия SUV - вижте в галерията:


0 от 500