IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota планира да счупи производствения си рекорд

Японският концерн предвижда да сглоби 10,2 млн автомобила през тази година

Toyota планира да постави рекорд през тази година с 10,2 милиона автомобила, произведени по целия свят. Според изданието Nikkei Asia, се очаква около 3,4 милиона автомобила от марките Toyota и Lexus да бъдат сглобени в японските заводи на концерна и около 6,8 милиона извън страната. Спрямо 2022 г. ръстът на производството ще бъде съответно 30% и 10%.


Toyota


През първите седем месеца на 2023 г. Toyota Motor е произвела 5,7 милиона автомобила, което е с 12% повече от година по-рано. От август до декември компанията планира да сглобява средно по 900 000 автомобила на месец.

Ако въпреки проблемите с доставчиците Toyota успее да постигне целта си от 10,2 милиона автомобила, то 2023 г. ще бъде рекордна за компанията. Предишното постижение от 9,05 милиона беше през 2019 г. През миналата година на компанията липсваха около 30 000 автомобила, за да постигне същия резултат.

Средносрочният план на групата предвижда приблизително 10,7 милиона превозни средства през следващата година и около 11 милиона през 2025 г. Планира се вътрешното производство да се увеличи до над 3,5 милиона единици до същата година.

Toyota демонстрира и високи продажби на хибридни автомобили – 60% от световните продажби. Според прогнозите на GlobalData през 2025 г. световното търсене на хибриди ще достигне 8,06 милиона. Това е с 85% повече от 2022 г., когато са продадени 3,7 милиона хибрида.

Що се отнася до електрическите превозни средства, до 2026 г. Toyota планира да продава 1,5 милиона годишно. От януари до юли тази година компанията е продала само 50 000 електрически превозни средства. В същото време, благодарение на години на усилия за намаляване на разходите, печалбите на Toyota от хибриди се повишиха до нивото на бензиновите автомобили. Компанията може да използва средствата, спечелени от продажбата им, за да подкрепи стратегията си за развитие на електрически превозни средства.


0 от 500
  • #8
    6 rate up comment 5 rate down comment
    До 5 ( преди 1 година )
    И тая година тия дето загиват от десетилетие пак ще са на първо място по продажби! Пък тия дето най-се развиват напред и всеки месец продавали най-много автомобили от модел, пак ще са с 10% от продажбите на бавно загиващите! Потомък на изобретатилите на чушкопека, погребва световния лидер в производството на автомобили ... я се събудете де!
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Смени си дилъра хаха ( преди 1 година )
    Да, по света е пълно с тайни паркинги на Тойота
  • #6
    9 rate up comment 9 rate down comment
    До 4 ( преди 1 година )
    Да, по света е пълно с тайни паркинги на Тойота където крият милиони произведени но непродадени автомобили само да се пъчат с рекорди колко произвеждат!Ква да ти кажа човек, като сравняваш производството на коли с производство на зарзават, дали да ти обяснявам, че мозъка ти е като на зеленчук!?!?
  • #5
    6 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Коерейците ги задминаха още преди повече от 5 години, да тогава си купих кола и Тойота дори нямаха Андроид Ауто да не споменавам за другите им методи за пестене, сега 5 години по-късно Тойота изглеждат доста неадекватно, определено изостават и мантрата евтина кола (да в САЩ бяха по 20к долара) умря, ритуално, бавно но сигурно загиват, ако си купувате нова кола добре си помислете къде ви отиват парите и кой искате да се развива напред!
  • #4
    3 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    2-ри, говорим за 10мил. общо с всичките им подмарки и модели. Това че СУВ се търси е ок, но е само част от картинката. Аз мога да кажа ще произведа 10т. зелечуци, но дали ще ги продам е друга тема. Това, че доматите се харчат повече не значи че краставиците няма да изгният в скалда. Но общо съм произвел 10т нали?
  • #3
    4 rate up comment 14 rate down comment
    Шоне ( преди 1 година )
    Опитвам се да се сетя каква емоция предизвиква тойота и освен скука не се сещам. Масово се внушава на хората че е ок да си скучен и масов и благодарение на това се пръкнаха и още по-грозни и лоши коли като Шкода. Там вече освен скучни са и коли за неудачници. Тойота имат шанс да не са най-големите губещи при електричките благодарение на гигантския провал с име Фолксваген. Абе за таксита в Азия стават да ги правят
  • #2
    11 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 1 година )
    Зависи от модела. За джиповете в момента се чака по 1 година. Всичко е разпродадено за 1 година напред. Затова и новият Land Cruiser 300 не го пуснаха за продажба в САЩ защото бройките вече са капарирани в други държави и е достигнат капацитета на потоните линии.
  • #1
    3 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    да сглобят може и 20мил, но колко от тях реално ще продадат?