IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota спря производство на два модела в Европа заради пожар

Изгорели са фабрика и складове на доставчик на пластмаса (ВИДЕО)

Toyota спря принудително производството в своя чешки завод заради недостиг на части, причинен от пожар в предприятието на местен доставчик. Това ще засегне два от моделите за европейския пазар – Aygo X и Yaris, съобщава Reuters.



„Трябваше да спрем производството вчера вечерта. Това разбира се ще има ефект върху производствения ни план. Не е ясно колко дълго ще продължи прекъсването“, коментира говорителят на Toyota - Томас Парубек.

Според местните медии доставчикът на пластмаси – чешката компания Novares CZ Zebrak, не е успял да достави части, след като производствените и складови съоръжения в Зебрак са били унищожени от голям пожар миналата седмица.

Заводът на Toyota в Колин, който се намира на около 60 км източно от Прага, произвежда мини-кросоувъра Aygo X и малкия хечбек Yaris. Прекъсването е второто тази година за завода, който произвежда 1000 автомобила на ден след спирането на работа през февруари, отново заради проблем с доставките. Миналата година производството във фабриката се е повишило с 35% до 202 255 автомобила.


0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Леген ( преди 7 месеца )
    Кой го купува още тея легени.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Владо ( преди 8 месеца )
    Факт е, че Yaris се произвежда и във Франция, и в Чехия.След Brexit френският завод се подготвя за производство на Corolla HB и Corolla Wagon, които в момента се произвеждат на Острова.Когато отношенията на ЕС и UK станат съвсем тежки, поточната линия във френският завод поема Corolla, а Yaris остава само в Чехия.
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 8 месеца )
    Според мен някой фен на Тесла е запалил завода, за да намали печалбите и произведените автомобили за годината. ;)
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    А защо да не се произвежда на 2 или повече места? Какъв е проблема? Така минимизират рисковете от затваряне на някой завод по някаква причина, както в случая. Единия завод спира, но другия работи и може да се увеличат смените на работа и да се компенсира спрялото производство на друго място. Има още много причини, но ще стане дълго да ти ги обясня, защо е добре да бъде фрагментиран производството на определен продукт. А от Тойота определено си знаят работата по отношение производството.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Biden ( преди 8 месеца )
    Просто е Франция западна Европа, Чехия източна Европа.
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Добре де Ярис защо се произвежда и във Франция и в Чехия