IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всички заводи на Toyota в Япония спряха работа

Причината е неизправност в производствената система на концерна

Toyota съобщи, че компанията е спряла дейността си във всички свои заводи в Япония поради неизправност в производствената система, което е довело до тотално спиране на дейността и всички предприятия на територията на страната. Проблемът не позволява на Toyota да поръчва компоненти и причината се разследва, въпреки че „вероятно не се дължи на кибератака“, каза говорител на фирмата.


Toyota спира заводи в Япония


Toyota спря 12 завода на вътрешния си пазар днес сутринта. Не е ясно колко продукция ще бъде загубена. Заводите заедно представляват около една трета от глобалното производство на автомобилния гигант.

Производството Toyota в родината й се възстановяваше след поредица от съкращения на обемите, които бяха предизвикани от недостига на полупроводници. Производството е нараснало с 29% през януари-юни, първото подобно увеличение от две години. Производството в Япония е средно около 13 500 автомобила дневно през първото полугодие, показват изчисления на Ройтерс. Операциите бяха спрени за един ден миналата година, когато доставчик претърпя кибератака, възпрепятствайки способността на Toyota да поръчва части. Тогава Toyota възобнови дейността си, използвайки резервна мрежа.

Засега остава неясно кога производството във фабриката ще бъде рестартирано. Инцидентът има и вторичен ефект. Фирма от групата Toyota Industries заяви, че частично е спряла дейността си в два завода за двигатели поради грешка на автомобилния производител.

Въпреки че причината за последната неизправност продължава да бъде неясна, корпоративна Япония беше нащрек през последните дни, тъй като фирми и държавни служби съобщиха за странни и съмнителни телефонни обаждания. Правителството на Япония казва, че обажданията вероятно са от Китай и са свързани с изпускането на пречистена радиоактивна вода от страна на Япония от разрушената атомна електроцентрала Фукушима в Тихия океан.


0 от 500
  • #13
    4 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Браво на тях! Не казаха ли каква е била причината?
  • #12
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Иван ( преди 7 месеца )
    От днес - сряда, всички фабрики пак работят.
  • #11
    10 rate up comment 6 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Прав си! Не са търсили проблема седем месеца. Намерили са го още на третия. На седмия месец вече са доставени новите болтове, защото след три месеца са установили че проблема в саморазвиващите се болтове бил в ... болтовете. Затова спряха производството на модела за цели три месеца и кусур, докато установят очевидното... https://automedia.investor.bg/a/2-***/50848-toyota-reshi-problema-s-kolelata-na-bz4x Дано и сега не им отнеме 3 месеца да намерят проблема и още 4 да го решат.
  • #10
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 месеца )
    До 7.По скоро ти не разбра 7 месеца,няма такава Тойота.
  • #9
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Чичо ви ( преди 7 месеца )
    Совите не са това, което бяха ...пък вие си вЕрвайте в градските легенди.
  • #8
    8 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Миторазбивачо,няма нито една Тойота с паднали колела.Седем месеца може да е отнела сервизната акция.
  • #7
    11 rate up comment 16 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Толкова са зле че дори не могат да разберат какъв е проблемът, камо ли да започнат да му търсят решение. Да не говорим за изпреварващи действия, да предвидят такъв проблем и да предприемат превантивни мерки за да не се случи. Ама какво ли да очакваш от фирма която седем месеца не разбра че колелата падат заради неправилно проектиран болт и спряха абсолютно всички произведени автомобили от движение седем месеца за да открият проблема. Дано този го намерят по-бързо. Нищо лично, само факти!
  • #6
    10 rate up comment 12 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    До 3. "В статията пише, че не е ясна причината за софтуерния проблем. " Поредното доказателство че страдате от функционална неграмотност. Повтаряш абсолютно същото което ти казвам и аз но с други думи и твърдиш, че не съм прав, защото не можеш да разбереш нито написаното в статията нито написаното от мен. Това че не се разбра ли какъв е софтуерния проблем и дори не могат да разберат дали е кибер атака или нещо друго, доказва колко са зле със софтуера.
  • #5
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Нане Вутев ( преди 7 месеца )
    Те така се правят трошоти - за нашенски и чужди балъци!
  • #4
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 месеца )
    До 1.Много мразиш Тойота.Защото правят най добрите коли,по 10 милиона на година,голямо разнообразие от модели, бензинови,хибриди, електрически,водородни.Любимата ти Тесла с четири модела не може да стигне 2 милиона.