IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Ford не вижда смисъл в електрически Mustang Coupe

Джим Фарли смята, че бъдещето на модела е в хибридното задвижване

Chevrolet Camaro е пред пенсия, като бъдещето му е неизвестно. Сегашното поколение на Dodge Challenger също приключва и когато се върне, този модел вероятно няма да има бензинов двигател под капака. Какво обаче ще се случи с най-успешния модел в този клас - Ford Mustang?


Ford Mustang


Отговор, макар и не толкова категоричен, даде изпълнителният директор на Ford – Джим Фарли. Според него, в обозримо бъдеще класическият Ford Mustang ще запази двигателя с вътрешно торене, макар и отчасти, защото ще бъде подпомогнат от електромотор, тоест моделът ще получи хибридно задвижване.

Фарли беше запитан дали споделя позиция на Porsche да не прави изцяло електрическо 911, на което той отвърна, че му предстои сериозен разговор с ръководството на Ford по въпроса, но самият той смята, че през следващите 10 години купето Mustang ще запази ДВГ.

„Не виждам смисъл от напълно електрифицирано купе Mustang, но пък можем да направим хибриден модел от световна класа“, коментира Фарли в интервю за Bloomberg.Той все пак уточни, че крайното решение не е взето, като предстои много важна дискусия с Бил Форд председател на Надзорния съвет правнук на основателя на компанията Хенри Форд.

Косвено доказателство за това, че във Ford все още свързват класическия Mustang с ДВГ, е показния наскоро най-мощен и най-скъп вариант на модела - GTD. Проектиран като шосейна версия на състезателния автомобил Mustang GT3, той разполага с 5,2-литров V8 с компресор и 7500 оборота в минута, произвеждащ над 800 к.с. Мощността отива към нова трансмисия, монтирана отзад, за разпределение на теглото почти 50/50 и всичко това се поддържа от ново окачване. Тази версия ще излезе в ограничен тираж, като всяка кола ще струва поне 300 000 долара.


0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    ми да направят най накрая Мустанг хинрид, какво само проказва, шевролет направиха хибриден Корвет и прави 1/4 миля по бързо от z06
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    ИКК ( преди 7 месеца )
    до MythBuster Те превърнаха Форд Мустанг в електрически джип, а сега се тревожат, че хибридното купе ще е лошо. Просто, според мен, продадаха своята душа и тази на марката.
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    До 2. Разбирам те напълно! Вече започнах да разбирам абсолютно всички антиелектрици. Кажи сега според тебе 100% от автомобилите трябва да бъдат на газ, бензин или дизел? По- просто зададения въпрос е какъв автомобил караш за да си купим всичките такъв и да приключим с цирка?
  • #2
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 месеца )
    Аз не виждам смисъл изобщо от електрическите автомобили.
  • #1
    11 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Разбира се, че трябва да произвеждат mustang с ДВГ. Даже според мен и хибридната версия ще е грешка, защото ще опорочи самата идея за ford mustang. Въпреки, че съм привърженик на навлизането на електромобилите, смятам че някой неща са си класика и трябва да си останат такива! Също така смятам че и след 20 години ще има хора които да търсят Мустанг с ДВГ. Още преди излизането на електрически mustang, казах че това е грешка и трябваше да си изберат друго име.