IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford показа най-мощния Mustang, създаван някога

GTD има 800 коня под капака и ще струва 300 000 долара

Американският производител Ford показа най-мощната модификация на Mustang, която има разрешение за движение по обществени пътища. Тя се казва Mustang GTD и ще бъде пусната в ограничен тираж, съобщават от компанията.


Ford Mustang


В разработката на автомобила е участвала инженерната компания Multimatic, която е известна със своите състезателни проекти на Ford. Основната характеристика на новата специална версия е подобрената аеродинамика, постигната чрез използването на нови капак, крила и спортен комплект за тяло.

В същото време за Mustang GTD се предлага и опционален пакет от регулируеми аеродинамични елементи, които работят заедно с активно крило. Теглото на колата е максимално намалено, премахнати са задните седалки и вместо багажника е поставена система за охлаждане на скоростната кутия. Още в стандартния си вариант колата е оборудвана с 20-цолови джанти, широки гуми и карбоново-керамични спирачки.


Ford Mustang


Под капака на Ford Mustang GTD се намира 5,2-литров атмосферен V8, който произвежда „поне 800 к.с.” (според производителя) и се съчетава с осемстепенна роботизирана скоростна кутия. В същото време специална система за променлив контрол на сцеплението позволява на шофьора да регулира мощността на двигателя в реално време.

Колата ще бъде пусната в ограничено издание на цена от 300 000 всяка. Продажбите ще започнат в края на 2024 г. или началото на 2025 г.


0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Нерви те, защото гроздето ти е кисело. Всички коото се "нервят" е защото не могат да,си го позволят и след като те не могат... от завист ибдруги да не могат. С други думи комплексари
  • #6
    2 rate up comment 8 rate down comment
    До долния ( преди 8 месеца )
    А бе силяк не се ли усещаш как с тоя осмак ми минаваш до блока в два през ноща и ме нервиш
  • #5
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 8 месеца )
    МитЕ, пак грешно си разбрал, но то това явно е нормално за електрофилите. Ние не сме против бързите коли. А против безсмислените ;) Този Форд не е кола за ежедневието, той е прекрасна играчка за уикенда. За дейли ти трябват 150 кс! Дейли с 800 коня ще е трън еди къде - да Т'сла може да ги "достави" и за ежедневието, но те са скучни! Ел е безлично! Ел няма емоцията което това ще ти предложи целия оркестър от звуци преедлаган от брутелен V8мак... това не успявате да разберете електричарите...
  • #4
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 8 месеца )
    Не съм фен на джантите и спойлера, но ето това е кола, зад волана на която бих се радвал да седна поне за малко!
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Доста брутално изглежда, но ми идва леко кичозен. На Шелби разработките също са брутални, но и естетически издържани.
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Цеко ( преди 8 месеца )
    не е точно атмосферен двигателя:д
  • #1
    4 rate up comment 9 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    Според анти електриците, никой не се интересува от бързи автомобили. Значи по тяхната логика този автомобил е напълно безсмислен и никой няма да го купи. А за всички които харесват готини коли, това е страхотен автомобил. Дано са се справили наистина с теглото, защото когато искат да повишат съотношението конски сили към килограм, от ford обикновено предпочитат да наблегнат на конете.