IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford отлага пускането на електрическия Explorer

Излизането на модела в Европа ще се забави поне с 6 месеца

Ford ще отложи пускането на европейския пазар на електрическия Explorer с около шест месеца. Производството на захранвания с батерии SUV, който е базиран на платформата MEB на Volkswagen, трябваше да започне това лято в Центъра за електрически превозни средства в Кьолн, открит от Ford през юни 2023 г., а стартът на продажбите беше планирани за пролетта на 2024 г.


Ford


Според германския вестник Kölnische Rundschau забавянето се дължи на новите глобални разпоредби за безопасност на компонентите на електрическите двигатели. Изданието твърди, че ръководството на европейското подразделение на Ford вече е информирало служителите в Кьолн за забавянето.
 
Както е известно, Европейският съюз ще направи някои допълнителни системи за подпомагане на водача задължителни за всички нови автомобили от 2024 г. Поради закъснението, Ford Explorer EV ще бъде достъпен за закупуване от клиенти едва през „следващото лято“, твърди Kölnische Rundschau. 

Ford все още не е разкрил подробности за задвижването на новия си модел, така че все още не е ясно какви отделни компоненти ще получи Explorer от Volkswagen и как този SUV ще се различава от другите модели, базирани на MEB. Американският производител само заяви, че Explorer EV ще се предлага  със задвижване на задните колела и със задвижване на всички колела,

Известно е, че американският производител се стреми към базова цена от по-малко от 45 000 евро, когато приемът на поръчки стартира - вероятно в началото на 2024 г. 


0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    До 2. За разлика от вас, аз не казвам че такова животно нЕма преди да съм проверил. Сега проверих че според volkswagen тази фабрика в Испания ще заработи през 2026 година и кой знае кога ще започне да произвежда батерии, но все още няма да кажа че няма таково животно и ще те питам как през 2024 година се произвеждат батерии с клетки от фабрика която ще заработи през 2026. Вероятно имаш много разумно антиелектрическо обяснение което ще ми развесели деня! Чакам го с нетърпение!
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    Да плановете на Тесла за производство на собствени батерии за 2030 са за 3 тераватчаса, което е 3000 гигаватчаса И въпреки това ще имат нужда от купуване на батерии от всякакви доставчици. Тези 3 терават часа са достатъчни за производството на около 40 милиона Тесла модел 3/У. Тоест това че купуват и ще купуват батерии от други доставчици нищо не значи. В момента купуват от четирите най-големи доставчика на батерии от които само на BYD не са най-големия клиент... засега. Просто започнаха скоро.
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    Най-обичам, когато някой ми каже че такова животно няма въпреки че му показваш доказателства за това. Ако Тесла не произвежда 46 80 батерии откъде ги взима вече втора година за да произвежда Тесла модел У в Тексас с тях? Вярно е че съвсем малка част е с такива батерии, защото капацитета на производство за сега е нисък, но Тесла сама си ги произвежда. Също така са предложили на абсолютно всички производители на батерии и материали за тях, да им изкупуват всичките предложени количества до 2030
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    До 1.Ти кога ли си разбрал нещо теслюра.Тесла не произвежда батерии,но ти ще го разбереш догодина.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 8 месеца )
    Сделката с Хюндай засяга само производството на ВАГ в Испания, а Форд даже ако иска може да не ползва пакетите които ползва ФВ зависи как са се разбрали. Освен това не разбра ли, че клетките няма да са от LG а от фабрика на ФВ в Испания?
  • #1
    1 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    Чакайте да видим дали правилно съм разбрал. Значи ford ще ползва части от volkswagen, като компонентите за тяхното сглобяване са купени от hyundai, които си пазаруват батерии от LG! Последния да затвори вратата!