IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тази отломка се продаде... за 1.7 милиона евро!

Останките от 70-годишното Ferrari 500 надминаха и най-смелите очаквания на търга

Неотдавна ви разказахме за жалките останки от катастрофирало и впоследствие горяло Ferrari 500 Mondial Spider, което се очакваше да бъде продадено за около 1,6 милиона евро на търг. Е, оказа се, че тази цена е била малко... подценена. Защото преди броени дни въпросните останки от италианската класика бяха продадени за 1 875 000 щатски долара или приблизително 1,7 милиона евро. Макар да е увредена почти до неузнаваемост, това все пак е една от най-редките и най-търсените състезателни коли в света.


Ferrari 500 Mondial Spider


Оригиналният 500 Mondial Spider Series 1 е от 1954 г. и е един от едва тринайсет направени екземпляри от своя вид. Автомобилът е проектиран от Pininfarina и по-късно преработен от Scaglietti. Той е каран от заводския пилот на марката Франко Кортезе и веднъж е завършвал 14-ти в Миле Миля, преди да смени собственика си няколко пъти и да претърпи многократни инциденти. По-късно автомобилът е закупен от американски колекционер през 1978 г. и е държан в сегашното си състояние в плевня заедно с 19 други автомобила Ferrari до преоткриването му десетилетия по-късно.


Ferrari 500 Mondial Spider


Единствената логика, която можем да видим за покупката, е, че пълното възстановяване (което би струвало дори повече, отколкото са дадени сега за тази купчина метал) може да означава печалба с размер на милиони при по-нататъшна продажба, в случай че автомобилът действително бъде върнат в оригиналния си вид.
   
   

0 от 500