IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Епохално Ferrari излиза на търг наесен

Мнозина очакват собственото 250 GTО на Скудерията да счупи рекорда за най-висока цена

Ferrari 250 GTO е най-скъпото име на пазара за класически автомобили, но сега RM Sotheby's се кани да продаде на търг един екземпляр от този модел, който оставя всички останали далеч назад. И най-вероятно ще счупи световния рекорд за най-висока цена, плащана някога в открито наддаване.
   
  
Ferrari 250 GTO
  
   
Въпросният автомобил е Ferrari 330 LM / 250 GTO (с шаси 3765) - не само екземпляр от най-рядката първа серия на 250 GTO, но и единственият, който е собственост на самата компания Ferrari и се е състезавал за скудерията. Търгът е насрочен за 13 ноември в Ню Йорк.

Автомобилът има и богата състезателна история - бил е победител в своя клас и втори в генералното класиране на Нюрбургринг 1000 през 1962, и е каран от легендарни пилоти като Лоренцо Бандини и Майк Паркс в 24-те часа на Льо Ман, където също завършва втора.

От 38 години това 250 GTO се радва на внимателни грижи и е печелило награди от множество конкурси - FCA Platinum Award, Coppa Bella Macchina на "Кавалино Класик", и голямата награда от Конкурса за елегантност в Амилия Айлънд.

Цената се повишава от пълната документация, включително и заводските чертежи за построяването на автомобила. Според RM Sotheby's това е възможност, която излиза "веднъж на поколение".
  
   

 

0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 8 месеца )
    Ферари 250 GTO на Ферари...ми това е най голямата Развържи кесия в автомобилния свят. Нещо като на Моисей Жезъла или мечът на крал Артур , абе богът на колите. Който я притежава, ще стане "Капо ди тути капи" или Чък Норис на колелционерите. Най големият, дори само с една кола в гаража.