IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Прилича на Ferrari? Опитайте пак!

Всъщност този автомобил е представител на марката Bitter и е произведен през 1997 година

Германският производител Bitter дълги години се занимава с направата на редки и на моменти доста екстравагантни автомобили. Компанията е основана от страстния автомобилист Ерих Битер през 1971 година. През голяма част от историята на марката технологичната база за създаването на техните спортни машини идва от малко изненадващо място, а именно - Opel.


Bitter SC


Точно такъв е случаят и с този автомобил, който в момента се продава в Лондон срещу 25 000 британски паунда. Като форми и пропорции колата удивително много прилича на ъгловатото Ferrari 400 или 365, но реалността е доста по-различна. Това е Bitter SC, който на всичко отгоре всъщност е с доста по-нова дата на производство, отколкото предполагат леко архаичните му форми.

Конкретният екземпляр е произведен през 1997 година и като имидж може да няма как да се бори с Ferrari, но пък поддръжката на техниката му е доста по-постижима, тъй като е заимствана от General Motors.

Bitter SC


На практика купето с клиновиден силует се базира на Opel Senator - последният модел на марката от Рюселсхайм в луксозния сегмент. Задвижването е на задните колела, а под предния капак работи трилитров редови шестцилиндров двигател. Най-първите версии на купето се появяват още през 1979 година, но производството продължава до към края на 90-те.

Естествено, трилитровият мотор няма как да се мери с атмосферния V12 на Ferrari, но все пак двата автомобила имат доста общо помежду си като характер, плюс това трябва да се отбележи, че интериорът на Bitter SC също е изненадващо луксозен и добре изработен.


Bitter SC


0 от 500