IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari е с най-голяма норма на печалба в автомобилния свят

Близо половината от продажбите на марката вече са на хибридни модели

Ferrari си остава компанията с най-висока норма на печалба в в автомобилната индустрия. Отчетите за второто тримесечие на годината покачват спад на продажбите – с 63 бройки до 3392 единици, но оперативната печалба на компанията нараства с 29,7% (спрямо 25% за същия период на миналата година).


Ferrari


Това означава, че Ferrari получава 29,7 цента от всяко евро при продажба на автомобили, като това обаче е преди да се платят данъци и всякакви финансовия такси. За сравнение, средният показател за автомобилната индустрия е 7,5%.

„Второто тримесечие приключи с изключителни финансови резултати, характеризиращи се с високи маржове. Доставките през периода отразяват богат продуктов микс, докато ние продължаваме да получаваме много с поръчки във всички географски региони. Иновациите са в основата на Ferrari и продължават да движат нашия растеж и резултати, както и незабравимата победа в Льо Ман", коментира изпълнителният директор на Ferrari - Бенедето Виня.


Ferrari


Основните продажби се падат на моделите 296 GTB, Roma и Portofino M, докато 296 GTS и 812 Competizione A все още набират скорост. През тримесечието стартираха и първите доставки на на Purosangue, като и приемът на поръчки за Daytona SP3, който върви по план.

Що се отнася до разпределението на продажбите по географски район, тримесечието отбеляза силно възстановяване в зоната на EMEA, където се отчита 241 повече продадени автомобила или общо 1638 (+17% спрямо миналата година)). В Северна и Южна Америка се отчита спад с 17,5% (-184 автомобила), докато континентален Китай, Хонконг и Тайван остават на нивата от преди година (-19 единици). В останалата част от Азиатско-тихоокеанския регион също има спад – с 15,6% (-101 доставки ).


Ferrari


Четирите хибридни модела представляват 43% от общия брой продажби на Ferrari, като колите със смесено задвижване – ДВГ и електромотор, са удвоили резултата си от миналата година. На обратния полюс обаче са приходите от продажбата на двигатели, които са намалели с 27 млн евро. Това е с 33% по-малко от 2022 г. и се дължи на изтичането на договора с Maserati. Както е известно, италианската марка се сбогува с V8 моторите и ще разчита на електрическо задвижване.


0 от 500