IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как Porsche 911 Dakar се справи с „Нюрбургринг“

Всъдеходът лети с бясна скорост по легендарното трасе (ВИДЕО)

Porsche 911 Dakar е зашеметяваща комбинация от прецизно представяне на спортен автомобил и офроуд. И докато няма съмнение, че то ще може да се справи без затруднения с терена, на който се провежда рали „Дакар“, може да бъде интересно как се държи на пистата.


Porsche 911 Dakar


Екипът на Sport Auto се опита да отговори на този въпрос, изкарвайки автомобила на Северна дъга на „Нюрбургринг“, като получи разрешение от ръководството на пистата да не спазва никакви ограничение. За волана отново е пилотът на Sport Auto - Кристиан Гебхард, който не се притеснява да преминава през затревени участъци край пистата.

Въпреки че колата през цялото време е беше в режим „рали“, гумите за всякакъв терен запазват прилично сцепление и във високоскоростни завои на асфалт. По отношение на времето, Porsche 911 Dakar на Sport Auto измина за 7:39.40 минути, което приличен резултат за начина, по който е управлявана колата.



За сравнение, времето е с четири секунди по-бавно от 2024 BMW M3 Touring и с девет секунди по-бавно от Taycan Turbo S. По-рано Porsche обяви, че спортен автомобил с офроуд способности може да се мери с 996 911 GT3 на същата писта, така че вероятно скоро можем да видим и нов опит, при който пилотът ще подходи по друг начин.


0 от 500