IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Служители на Goodyear загинаха при тестове на „Нюрбургринг“

Катастрофата е станала с Porsche 911 Carrera S

Двама служители на производителя на гуми Goodyear загубиха живота си при катастрофа по време на тестове на пистата „Нюрбургринг“. Трагичният инцидент се е случил в сряда сутринта по време на изпитания на нов продукт, като по това време трасето е било затворено за посетители и са се провеждали „промишлени тестове".


Нюрбургринг


От Gooyear потвърдиха, че загиналите да работили за компанията, като не разкриха други подробности за трагедията. Беше съобщено единствено, че тече разследване, което към момента не е от криминален характер, а производителят оказва пълно съдействия на властите.

На пътническата седалка на катастфоралата кола е седял 39-годишният автомобилен пилот Кристиан Франк, докато името на шофьора все още е неизвестно, съобщава he Luxembourg Times. Мюнхенското издание The Merkur посочва, че от Porsche са потвърдили, че автомобилът, участвал в инцидента, е тяхно производство, но не са предоставили други подробности.

Според неотвърдена информация колата е Porsche 911 Carrera S от последното поколение на модела, произвеждано от 2011 до 2019 г. Свидетелите твърдят, че автомобилът се е преобърнал няколко пъти, като хората в него буквално са били катапулритари навън. Инцидентът е станал на участъка Tiergarten - поредица от S-образни завои в края на дългата права Döttinger Hohe.

Катастрофите на „Нюрбургринг“ не са нещо необичайно, но инциденти по време на така наречените „промишлени тестове“, в които автомобилни компании или производители на гуми и оборудване провеждат изпитания на нови продукти, са рядкост. През миналата година на трасето е имало 77 инцидента с ранени любители на високите скорости, включително един смъртен случай. 


0 от 500