IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

12-те най-продавани коли втора ръка в България са все германски

Вижте и кои са най-внасяните употребявани електромобили у нас

И дванайсетте най-продавани автомобила втора ръка в България през юни са били на германски марки, показва традиционната справка на Automedia.bg за регистрациите в МВР.
   
   
Renault Zoe, Peugeot e208, тест драйв
Renault Zoe е най-внасяният употребяван електромобил у нас през юли, но за седемте месеца все още отстъпва на Tesla Model 3
     
            
В Топ 12 са три модела на Volkswagen, включително категоричният лидер Golf, по три модела на Mercedes и Audi, два на BMW и един на Opel. Най-търсеният употребяван автомобил, който не идва от Германия, е Peugeot 307, спряно от производство преди повече от 15 години.
    

ТОП 6, електромобили
Tesla Model 3 - 153
Renault Zoe - 151
BMW i3 - 141
Tesla Model Y - 117
Dacia Spring - 90
Nissan Leaf - 73


Общо през юни у нас са регистрирани 19 627 употребявани автомобила, срещу 3869 нови. Съотношението стари/нови е едва пет към едно - най-ниското в новата история на автомобилния пазар в България след промените. Дълги години то бе по-близо до 10 към 1.

Забележимо се е раздвижил и вторичният пазар на електромобили. Лидер на него след първите седем месеца на годината е Tesla Model 3, но само с два автомобила аванс пред Renault Zoe, и с 12 пред BMW i3.
     
       
Най-продаваните модели втора ръка през юли (ГАЛЕРИЯ):


  
     

 

0 от 500
  • #8
    33 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Защо държавата позволява регистрацията на пушещи и тровещи дизеляци, как минават преглед изобщо. Винаги се усеща когато такъв индивид кара пред теб, безсрамници!
  • #7
    9 rate up comment 8 rate down comment
    до 5 ( преди 8 месеца )
    Бъркаш защото сравняваш цената на 5 годишния модел с тази на новия. А купих 2016та Октавия за 34к и пролетта я продадох за 24к, а ако не бързах можех и 26-27к да търся. Кажи ми сега къде е тази обезценка 50%. Защото за 6 години и половина аз виждам 30%. Виждам и не е една и две коли които на 3 години им искат толкова колкото са стрували нови. И на 1 година по-скъпи от нови. Просто последната година и половина пазара се побърка.
  • #6
    12 rate up comment 1 rate down comment
    До 3 ( преди 8 месеца )
    Кога щеше да е по-умен според народни експерти като теб? Ако взимаше френски или японски стари коли като в случая на японските те са значително по-скъпи и редки по обясними причини, все пак избора не е неограничен
  • #5
    11 rate up comment 24 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Половината колите в класацията ще надживеят и ще се предоставят по-добре от повечето ново произведени - кии, шкоди, дачии и хюндайчета....Бърза справка показва - Шкодилак Оставия 2018 г. вече струва под 25'000 лв. или има обезценка от над 50 % само за няколко години, а над 10/12 годишни вече ги почти няма на пазара и по улиците...
  • #4
    27 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Доста "премиум" биклюк е влязъл в.държавата. После що средната ни продължителност на живот е няколко години под тази на германците които ни продават тези дръгели вместо да ги изхвърлят.
  • #3
    16 rate up comment 13 rate down comment
    Германско "каче ( преди 8 месеца )
    Поредното доказателство, колко е *** българина!
  • #2
    14 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Много е тъпо, че сте подредили класацията само според последния месец а не според целия период от началото на годината, другия път ги подредете направо според последната седмица :D
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    CR-V 15:1 стар-нов при средно за пазара 5:1. Това говори доста както и за хората, които го търсят, така и за модела. И не говори добре.