IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Българин превърна Москвич 2140 в купе с въздушно окачване

Любопитният автомобил е получил части ог BMW, Ford и Audi

В началото на юли, пътувайки към родното Черноморие видяхме на пътя доста интересна гледка - тъмнозелен Москвич 2140 с бургаска регистрация, превърнат в купе. Автомобилът е с видимо силно разширена следа и изобщо отдалеч личи, че доработките по него са съществени и сериозни.


Москвич 2140 с въздушно окачване


Преди дни в няколко групи в социалните мрежи се появи и малко повече информация за същия интересен екземпляр, за който ще ви разкажем малко повече - поне спрямо това, което знаем за него до момента.

Коравата съветска машина е превърната в купе, чийто силует повече или по-малко наподобява на американски масъл кар. Покривът е от Ford Orion и е скъсен с 30 сантиметра. Пневматичното спортно окачване е предназначено за BMW E30 и е разширило следата на автомобила с около 25 сантиметра, което заедно със снишената обща височина на каросерията, раздутите калници и значително намаления пътен просвет придава на екстравагантния автомобил коренно различни пропорции в сравнение с оригинала. Стъклата са правени по поръчка.


Москвич 2140 с въздушно окачване


Сред малкото други налични данни е фактът, че трансмисията е заимствана от Ford Sierra V6. Таблото, както личи, е взето от Audi 80, а предните седалки са спортни от Golf II. Автомобилът е оборудван и с редица съвременни екстри като климатик, навигация и камера за задно виждане, както и със сервоусилвател на кормилното управление.

В интериора се виждат качествени тапицерии с кръстосани шевове, спортен волан и спортен скоростен лост с метална ръкохватка, както и контролни прибори с кръгли циферблати.


Българин превърна Москвич 2140 в купе с въздушно окачване (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #13
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Това нещо е подобие на т.н. "хот-род". Въпрос на вкус, има идея, но лично ми липсва нещо още, може би оригиналния москвич, за сметка на мускулестия Додж, но който ми бие
  • #12
    5 rate up comment 14 rate down comment
    До: жълтопаветника ( преди 9 месеца )
    Дженди, нали ти казах, че русофобията е тежко психично заболяване. Още 1000 хейтърски коментара да пуснеш, няма да промениш факта, че си много обратното на остър. Ама толкова много, че чак си нямаш на идея.
  • #11
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Никола ( преди 9 месеца )
    БРАВО
  • #10
    11 rate up comment 16 rate down comment
    ник ( преди 9 месеца )
    Е и какво е от москвича!? И защо по дяволите го наричате москвич!? Тъпите руснаци никога не са можели да правят коли. Не ни занимавайте с глупости!!!
  • #9
    13 rate up comment 22 rate down comment
    Асен ( преди 9 месеца )
    Тотален сбирщай! Абсолютна грозотия! Труд на вятъра... Руските кочини освен за глокници за друго не стават.
  • #8
    19 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Човекът, който го е направил, явно е видял много интересни неща в Москвича за разлика от теб. За да видиш някои неща се искат не само очи, но и акъл, които явно не притежаваш, предвид хейта, който бълваш.
  • #7
    17 rate up comment 24 rate down comment
    До Chicho_Ficho ( преди 9 месеца )
    Какво интересно може да има в москвич?!? Още повече някакъв франкенщайн в ламарини от москвич!Може да е интересно само за болни мозъци въздишащи по байтошо!И пак е яка подигравка,защото за да стане нещо интересно от москвич, трябва да го наблъскаш с части от "загниващия запад"!!
  • #6
    28 rate up comment 10 rate down comment
    Chicho_Ficho ( преди 9 месеца )
    До 4, каза човекът, който сигурно не може да си смени и гумата на колата, но храни друг дето има умението превърне един скапан Москвич в нещо интересно. Нещо комплекси избиваме май :)
  • #5
    10 rate up comment 26 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Колата ми е руски кютюк, ама е като Опел и Ауди едновременно. Ааааа-ха-ха-ха, комплекси, комплексииии
  • #4
    18 rate up comment 28 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Иска се само капка интелект, за да избереш друга основа за изграждане, не мАсквич, на който реално трябва да смениш абсолютно всичко, освен някое напълно ненужно желязо.