IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Българин превърна Москвич 2140 в купе с въздушно окачване

Любопитният автомобил е получил части ог BMW, Ford и Audi

В началото на юли, пътувайки към родното Черноморие видяхме на пътя доста интересна гледка - тъмнозелен Москвич 2140 с бургаска регистрация, превърнат в купе. Автомобилът е с видимо силно разширена следа и изобщо отдалеч личи, че доработките по него са съществени и сериозни.


Москвич 2140 с въздушно окачване


Преди дни в няколко групи в социалните мрежи се появи и малко повече информация за същия интересен екземпляр, за който ще ви разкажем малко повече - поне спрямо това, което знаем за него до момента.

Коравата съветска машина е превърната в купе, чийто силует повече или по-малко наподобява на американски масъл кар. Покривът е от Ford Orion и е скъсен с 30 сантиметра. Пневматичното спортно окачване е предназначено за BMW E30 и е разширило следата на автомобила с около 25 сантиметра, което заедно със снишената обща височина на каросерията, раздутите калници и значително намаления пътен просвет придава на екстравагантния автомобил коренно различни пропорции в сравнение с оригинала. Стъклата са правени по поръчка.


Москвич 2140 с въздушно окачване


Сред малкото други налични данни е фактът, че трансмисията е заимствана от Ford Sierra V6. Таблото, както личи, е взето от Audi 80, а предните седалки са спортни от Golf II. Автомобилът е оборудван и с редица съвременни екстри като климатик, навигация и камера за задно виждане, както и със сервоусилвател на кормилното управление.

В интериора се виждат качествени тапицерии с кръстосани шевове, спортен волан и спортен скоростен лост с метална ръкохватка, както и контролни прибори с кръгли циферблати.


Българин превърна Москвич 2140 в купе с въздушно окачване (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #23
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Потребител ( преди 2 седмици )
    Много труд са вложени в това сигурно,но резултатът е наистина уникален! Отнело е ш доста креативност. Да се кара със здраве!
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Резултатът е впечатляващ ! Поздравления !
  • #21
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Бай Колю ( преди 8 месеца )
    До господа другарите *** и червенплощадници: И тука ли успяхте да намесите политика? Имам подозрения, че и в тема за избор на кривка за *** ще успеете. Аман от русофили, американофили, еврофили и всякакви други камили... *** нещастни. Бай ви Колю - стар българофил. P.S. Евала на хората, които обективно са коментирали плюсовете и минусите на идеята и на колата.
  • #20
    3 rate up comment 14 rate down comment
    Субарист ( преди 8 месеца )
    Москвича е ценен единствено ако е в оригинален вид.Всяка доработка сваля от цената му при евентуална продажба.Понеже оригиналните нереставрирани москвичи се броят на пръсти цената им ще се вдига в бъдеще.Такива извращения с всяка кола я правят непродаваема и финансова яма за собственика.Винаги са ми били забавни мераците да се засили някой гурел.
  • #19
    2 rate up comment 18 rate down comment
    Случайно минаващ ( преди 8 месеца )
    Много ми е любопитно това возило дали е минало някакви тестове за безопастност? Дали в Западна Европа няма директно да го спрат от движение като опастно за околните? Иначе идеята за мод е добра, просто използвайки руски донор я прави безмислена или като минимум - непрактична. Поне що се касае до експлотационни качества де, иначе като изкуство - въпрос на вкус. Има доста моднати стари баварки 840/850, които се конглокират с актуалното поколение 840/850/М8 и са с TUV. Това вече си струва усилието.
  • #18
    8 rate up comment 3 rate down comment
    до#17 ( преди 8 месеца )
    Ти определено имаш много голямо ментално разстройство. Противоречиш си тотално и вменяваш неща, които са ТВОЯТА истина, но тя може да не е за другите. Прочети си предното мнение и спри да цвилиш, че някой те обиждал, като ти почваш. Значи колата е с 90% за теб западни части и пак цвилиш, че е с 10% руски. Смятай колко си зле, а уж си за западното. Пак на социализъм те избива, а тук изобщо не говорим за такъв, ако не си го разбрал, нито за носталгия, а просто за една добре направена кола.
  • #17
    5 rate up comment 11 rate down comment
    F-off ( преди 8 месеца )
    "Коравата съвеЦка машина", всъщност е склонна да ръждясва маломощна руска .....*** ....
  • #16
    8 rate up comment 7 rate down comment
    До 8 ( преди 8 месеца )
    Всичко е въпрос на вкус, някои просто го нямат! Ти си един от тези! Различното мнение не е хейт! Хейт е да цивриш по чуждото мнение без аргументи и с обиди!Франкенщайн ли е колата - Да!Използванили са 90% части от западни автомобили за да стане "интересен" - да! Харесва ли си най-вече на затъжени за социализъма другари и другарки - да! Кое от това което съм казал не е вярно?! И с какво ще го обориш, освен - *** ти си хейтър! Фръц!
  • #15
    6 rate up comment 8 rate down comment
    РУК ( преди 8 месеца )
    Силно се надявам да е имал малко повече акъл и купето да е цяло от друг автомобил, а само калници и капаци да са резнати от руската бракам!Ако това нещо е снаждано покрив,греди колони с гаражни заварки, по-добре да го паркира на някой фондамент и да си го гледа!Като гледам разминаването на гредите с калниците, вратите, пропорциите отпред, има шанс купето да е цяло и от друга марка!Дано!
  • #14
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 месеца )
    Хот род-ите ме кефят ама едва ли има ход род глътнал под 50-60 к долара. Самия факт че тука има табло от Ауди 80, и таван от Форд Ескорт ( не знам как го познаха това), си казва всичко.