IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как вандали унищожават камерите за вредни емисии

Нападенията са основно в Лондон, където има най-много такива устройства (ВИДЕО)

Стотици камери за наблюдение на зоните с утра ниски вредни емисии (ULEZ) са извън строя, след като биват унищожени от група активисти, борещи се срещу високите дневни такси за паркиране, съобщават медиите във Великобритания.



Устройствата са разположени основно в Лондон, където живеят повече от 5 млн души.Видеоклипове, разпространявани в интернет, показват как протестиращи активно унищожават камерите, докато в същото време властите в столицата на Великобритания обсъждат разширяването на тяхната зона на дейност. Целта е те да се превърнат в основно оръжие за борба със замърсяванията в големите градове.

Самите камери в зоните ULEZ служат за наблюдение, като в Лондон то засяга зона с площ 380 кв км. В нея няма кабини за плащане на такси или хора, които да събират пари от шофьорите. Вместо това транспортното управление на Лондон (TFL) е инсталирало стотици камери за наблюдение с автоматично разпознаване на номерата.


вредни емисии камери


След като устройството разчете номера, то го сравнява с базата данни, за да определи дали превозното средство отговаря на ограничения за емисии. Ако не отговаря, шофьорът му получава такса от 12,50 британски лири за всеки ден, в който е минал през зоната. И ако не я плати, ме се начислява глоба от 180 лири.

В случая хората, които живеят или работят в зоните ULEZ, не са защитени, тоест те плащат наравно с останалите, ако колите им не отговарят на изискванията. А това означава, че дори едно ходене до магазина с автомобил може да донесе глобя на собственика му. И за да се влошат допълнително нещата за шофьорите, камерите работят 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, като изключение е единствено Коледа.


0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Аз на клипа видях демонтаж на камера а не унищожение! Ако я беше изтряскал с една щанга - тогава щеше да я унищожи:)))
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Грета Тунберг ( преди 8 месеца )
    До 8.На моя електричар дежурния отдавна му е увиснал.Работи само на ръчен режим.
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Никой не е длъжен да диша пушека на запалена електричка и пушека на ТЕЦ за производството на ток за електричките.
  • #9
    4 rate up comment 3 rate down comment
    PLAID ( преди 8 месеца )
    Мирни граждани пред кметицата на район Слатина: ама моля госпожо, ние къде ше паркираме, няма местаа! Скъпи деца - отговори им тя - тоя въпрос да си го бяхте задали ПРЕДИ закупуването на МПС. Е тва е: жените станаха мъже, мъжете - мрънкащи принцеси. Причината: комфортният живот, баце
  • #8
    3 rate up comment 2 rate down comment
    PLAID ( преди 8 месеца )
    #4 Суровата реалност: никой не се е родил със седалка на гза, никой не е длъжен да диша ауспух и никой не е длъжен да ти осигури държавна, общинска земя, за да си гарираш изкопаемото 23 часа в денонощието. За пpoстотия не знам, види се ти си вещ, ама за импотентност - идва от много седене и развозване с кола. Без 2-3 км ходене пеша на ден, няма оросяване на малкия таз, дежурния овесва нос, окачаш бутонките на стената, а благоверната почва да се оглежда в гащите на съседа
  • #7
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Ще трошим електрокари след 2035.
  • #6
    9 rate up comment 5 rate down comment
    ЕС ( преди 8 месеца )
    Скоро ще има глоба и ако ви снимат пред витрините с месото в магазина. За плебса в ЕС ще бъдат разрешени само буболечки . Продължавайте да кълвете на въдицата "борба с климатичните промени " и още по-зле ще става .
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    ами тези камери не ти слагам аз все някое *** ще е вместо дарсто вркъщи на социални помощи или не да си намери друга работа ами ще съсипва живота на себеподобни после фашизъм било ами всички участвате и няма оправдание за такива ама трябва да се яде
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    До 1 - Не знаех, че простотияат може да е толкова мощна, че да извира от теб, но днес ти ми показа, че е възможно ...
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Днес вандали, утре описани като терористи ... а вдругиден - БОРЦИ ЗА СВОБОДА!