IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla за 80 000 евро пламна и изгоря след 3 месеца престой

Запалилият се Model S по-рано е спасен от наводнения и е чакал реда си за разглобяване

Tesla на стойност 80 000 евро избухна в пламъци на площадка, пълна с луксозни автомобили. Драматични кадри показват почернелите остатъци от електрическата кола, докато пожарникарите се опитваха да потушат бушуващия огън.


Tesla пожар


Tesla Model S е била оставена в завод за разглобяване на автомобили от висок клас в Ранчо Кордова, Калифорния. Автомобилът е бил спасено от наводненията във Флорида и е откаран в депо за скрап, където е стоял около три месеца. Теориите за причината за пожара са много. Най-вероятно се дължи на повредени литиеви батерии, престояли на топлина твърде дълго.

„Литиево-йонните батерии в колите са много по-опасни от двигателите с вътрешно горене - написа един потребител в Instagram. - За разлика от двигател, който лесно може да бъде изгасен, акумулаторът остава горещ и опасен часове наред в случай на пожар.“


Tesla пожар


„Пожарникарите ще седят там с дни, нищо на планетата не може да изгаси литиева батерия“, включи се друг потребител, а трети директно пита: „Кога всички ще се събудят и ще осъзнаят колко опасни са тези електрически коли в сравнение с техните алтернативи?".

Инцидентът стана, след като миналия месец Tesla за 51 000 евро се самозапали на улица с жилищни сгради. По-рано тази година Tesla Model 3 избухна в пламъци само минути, след като собственикът седна зад волана. Причината за пожара остана мистерия.


0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 13 rate down comment
    MythBuster ( преди 1 година )
    Кой някога е твърдял че електромобилите са безопасно или не се палят? Това че се хвалят 10 пъти по-рядко от бензиновите, не означава че не се палят а само означава, че се палят 10 пъти по-рядко. А като се запалят, се гасят от различен начин. За да не се получи верижна реакция при която една от клетките се нагрява и запалва съседната, просто трябва да се охладят за да може това да не се случи. Гасенето на вече запалилата се клетка е невъзможно. Но клетките са малки и не са проблем като резервоар
  • #4
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    80000 евро в канала,тесларката щеше да си купи още един имот.
  • #3
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    По тесларска статистика Тесла не се самозапалват.
  • #2
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Не е вярно,*** каза Теслите не се палят.
  • #1
    12 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Електропитеците ще кажат, че това е изолиран случай и електрокарите изобщо не горят. Ама никак даже. Нищо, че непрекъснато излизат новини за самозапалили се електрички. Тези коли най-после трябва да се обявят за опасни. Който иска да си ги кара и да си ги държи в гаража, но на своя отговорност. Също така застраховките на тези коли трябва да бъдат в пъти по-високи отколкото на нормална кола, защото рискът да изгори и вие да сте в нея е много голям.