IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Коя е най-бързата Tesla?

Четирите модела на марката премериха сили в SEXY драг-състезание (ВИДЕО)

Каналът Carwow се е специализиран в драг-състезания, включващи голямо разнообразие от автомобили, но понякога организира и надпревари с модели от една марка. Или поне от един производител.


Tesla


Един от най-интересните епизоди е сблъсъкът между четири електрически превозни средства на Tesla - седана Model 3, лифтбека Model S, както и кросоувърите Model Y и Model X. Две от колите участват в надпреварата със своите топ версии – Plaid. Това предполага три електрически мотора, които заедно осигуряват 1020 конски сили и 1420 Нм въртящ момент. Параметрите и на двата електрически автомобила са еднакви, но седанът тежи 2190 килограма, а кросоувърът - 2464 килограма.

По-малките модели - Tesla Model 3 и Tesla Model Y - имат по-скромен арсенал, тъй като в състезанието са представени от версии Performance. Това означава двумоторен силов тракт със системна мощност 527 сили и 660 Нм максимален въртящ момент. Основната разлика отново е в теглото, като седанът тежи 1844 килограма, докато кросоувърът - 1997 килограма.



Състезанието се проведе по стандартната програма за Carwow, което прави възможно визуалното сравняване на всички модели на Tesla в производство днес. Блогърите нарекоха надпреварата S3XY. Предлагаме ви и видео от състезанието, което се оказа доста зрелищно.


0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 9 месеца )
    Щях да пропусна - доставка в Шумен или Варна, гаранция и сервиз в България. Моля, без да пътувам до друга държава да си взема колата и сервиз в Турция. Това го пиша, заради майтапчийските услуги на Тесла за България.
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Лудория ( преди 9 месеца )
    Не искам по-малък, защото имам семейство и пътувам. Гледам в Шумен - 6 зарядни, от които едната е шега, защото е частен дом, а другата е дома ми и знам, че е махната. Значи 4 зарядни. Живея в блок, нямам гараж. Трябва да ползвам обществена зарядна. Бензиностанции - повече от 15 в града. Нямам собствена, ползвам обществена. Давай, митоборецо! Автомобил и ми обясни как да са заредя днес колата? Не ме интересуват панели, не ме интересуват други дивотии - аз ползвам кола, за да ми свърши работа.
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Лудория ( преди 9 месеца )
    Не съм сигурен, че може да се намери по-евтин нов автомобил с такова ускорение, но това не ме интересува за ежедневието, митоборецо. Нека да попишем за реалността. Живея в Шумен и мога да си позволя автомобил до към 35 000 лв. Днес и сега. Не утре, не 2025 година - днес и сега това мога да си купя. Гледам - Дачия Сандеро с газ - 31 000 лв. Харесва ми и ми върши работа. Предложи ми електрически автмобил - днес и сега, нов, 35 000 лв. с размерите на Дачия или по-голям.
  • #4
    8 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    Гостенино, митът не е че електромобилите са бавни, така че недей да отговаряш на въпроси които никой не ти е задал! Кажи сега за по-евтин аналог на който и да е от четирите модела? А това са най-скъпите модификации на всеки от моделите на Тесла!Давай да караме митовете един по един. Съгласен ли си, че Тесла предлага най-евтините бързи автомобили? После ще нищим, Защо някой би си купил най-скъпия volkswagen golf, вместо да си купи mercedes за по-малко пари.
  • #3
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Веднага разбивам мита. На цената на една Tesla model X, могат да се купят 20 броя 10-годишни dacia duster с газова уредба. А тесльо нека да обяснява, че електромобилите били по-евтини!
  • #2
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Гост ( преди 9 месеца )
    Ускорението е единственото с което електромобилите превъзхождат.С друго какво да се похвалят?Няма с какво.Клиента първо гледа цена,никой не се интересува за колко вдига до 100.С изключение на богатите,джендита и пиш леметата.
  • #1
    6 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    Хайде сега антиелектриците да дадат пример за по-бърз и по-евтин автомобил с ДВГ аналог на който и да е от четирите модела, преди да кажат че електромобилите са скъпи? Ето поредният мит който ще бъде разбит защото няма да могат да отговорят! Или пък ще го потвърдят! Нека разбиването на мита започне сега!