IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте BMW M3 Touring срещу Audi RS4 Avant на пистата

Баварското комби има сериозно предимство срещу конкурента си (ВИДЕО)

Първото BMW M3 Touring вече е на пазара, където директно ще се конкурира с Audi RS4 Avant. Какво обаче ще се случи, ако двете спортни комбита се изправят едно срещу друго на права отсечка и премерят сили на ускорение?


BMW M3 Touring срещу Audi RS4 Avant


На хартия BMW M3 Touring изглежда има надмощие. Докато Audi разчита V6 двигател с двойно турбо, който развива 450 к.с. и 600 Нм, баварското комби взима 3,0-литровия мотор с 6 цилиндъра от седана M3 Competition. Той също е с двойно турбо, но е по-мощен – 510 к.с. и 649 Нм.

В първото състезание, организирано от екипа на Carwow, водещият Мат Уотсън е зад волана на Audi. Той получи лека преднина на старта, но когато скоростта нарасна, предимството на M3 Touring се усети ясно и то спечели надпреварата.



Във второто състезание водачът на BMW-то стартира отлично и спечели с още по-голяма преднина, оставяйки RS4 Avant да му диша прахта си. Последва старт с трима допълнителни пътници в M3, но и това не го затрудни и то отново финишира пред конкурента.

Състезанието приключи със старт на половин миля (804 метра) в движение при скорост 80 км/ч, като трансмисиите на двете комбита бяха оставени в стандартен режим. И тук баварският модел нямаше проблеми и си осигури победата.


0 от 500