IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво се случва с алианса Renault-Nissan?

И готови ли са японците да подпишат ново споразумение с партньора си

След 10 месеца на напрегнати преговори Nissan и Renault планират да направят съобщение през следващите дни за преструктуриране на техния съюз и прекратяване на сделката. Това съобщава Ройтерс .


Renault-Nissan


Автопроизводителите обявиха подписването на съответното споразумение през февруари и възнамеряваха да приключат сделката още през март. Според предварителното споразумение японският автомобилен производител ще получи до 15% от новото подразделение на Renault за електрически превозни средства Ampere, докато Renault ще намали дела си от 43% в Nissan.

Този график обаче беше нарушен, когато висши ръководители на Nissan и някои директори на отдели в апонската марка оспориха детайлите на сделката, както и предимствата и защитата на интелектуалната собственост на Nissan.

След като японския автомобилен производител се оказа в изключително затруднено положение поради отстраняването на бившия председател на борда на директорите Карлос Гон, ръководството на Nissan се опита да възстанови баланса в създадения от него алианс, но към момента това все още не може да се случи в предишния, добър и за двете страни вариант.

Твърди се, че Nissan работи за определяне на по-нисък праг за стратегическата си инвестиция в подразделението за електрически автомобили на Renault Ampere от максималния целеви дял от 15%, обявен през февруари. Според изданието размерът на неговия дял все още зависи от стойността на Ampere, но Nissan най-вероятно ще получи по-малко от 10% от новото звено.


0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    До 4 ами ей тъй ще фалират,както бе тръгнал Нисан преди 20-тина години и ако не бе Рено дори и в историята нямаше да ги пишат,защото нищо не са допринесли в автомобилния свят за разлика от Рено. Рено е най-старата автомобилна фирма произвеждаща автомобили,а Нисан е с история от едни 60 години. Рено са дали карданния вал на автомобилната техника и още ред други нововъведения във време когато Япония е била на рикши и конски впрягове,а Нисан дори не е бил замислян да съществува.
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    До 5 първо са френски не италиански,и ако не бе Рено,Нисан отдавна да не се споменава и в историята,защото дори и следа не бе оставил преди да ги закупят и спасят Рено и то чрез Карлос Госн.След неговата ера и двете са замустачени отвсякъде.Ако се разделят ще са като отделните пръчки на хан Кубрат.
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Карпати ( преди 9 месеца )
    Дачия ще сглобява нисани в мароко
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Сигнали от БРИКС ( преди 9 месеца )
    всеки се спасява по единично от долареса
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Италиански чи*ии ( преди 9 месеца )
    Евала на Нисан, най-накрая разбраха, че ще умрат ако продължават този неудобен за тях джойнтвенчър. Загубиха сувернитета си покрай тези италиански чи*ии
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Хаххаха как ше фалират бе палячовци, това са огромни фирми с история, по добре да закрият митенчиите и без това нищо не става от тях
  • #3
    0 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    това двама - трима бедняци да се събират с мисълта че така ще станат по богати е интересна идея
  • #2
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Малиии ( преди 9 месеца )
    Да не се окаже, че рендетата прехвърлят всичко на потъващия японски шлеп
  • #1
    16 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Така или иначе без Рено Ниссан барабар с Мицубиши са фалирали.