IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо някои шофьори прикрепят щипка за пране към въздуховода?

Разказваме ви за един евтин и ефективен трик за ароматизиране на салона на колата

Обикновените щипки, с които можете да закачите прясно изпрани дрехи, могат да бъдат полезни не само в домакинството. Те ще бъдат полезни на всеки автомобилен ентусиаст. Разказваме ви къде точно могат да намерят приложение в автомобила. 


въздуховоди шипки


За този трик, ще ни трябват не пластмасови щипки, а дървени. Въпреки че металните им пружини понякога са по-слаби, тоест държат по-зле, те са с различна структура на материала, което ни е нужно за изпълнеито му.

След това нанасяте етерично масло с аромата, който харесвате, върху повърхността на домакинската „джаджа“ и го оставяте да попие в дървото. Или потопете щипката в буркан с освежител за въздух. Спомнете си, че дървото има пореста структура, която е добре импрегнирана и запазва миризмата за дълго време. Между другото, най-добре е да използвате етерични масла, защото техният аромат продължава по-дълго.

А етеричните масла не са скъпи и се продават във всяка аптека. Могат да бъдат намерени и в специализирани магазини. Така че с покупката им проблеми няма да възникнат. След като „окъпете“ щипките за пране в приятно миришещите съставки, избършете излишното с парцал и започнете да използвате.

Монтирайте една или две щипки на въздуховодите в салона, като съветът ни е за да не разваляте външния вид на предния панел, е по-добре да ги прикрепите към отворите за въздух под арматурното табло. Така "нововъведението остава незабележимо за окото, но работи ефективно. И ако използвате няколко щипки, тогава те могат да бъдат импрегнирани с различни аромати, за да получите сложна и по-интензивна миризма.


0 от 500