IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собствениците на Rolls-Royce Spectre ще го зареждат само 12 пъти годишно

Причината не е в пробега, а в броя на другите коли, които притежават

Британският производител Rolls-Royce вярва, че пробегът на електромобил е проблем само за онези, които не могат да си позволят кола като първия модел на марката, задвижван изцяло на ток - купето Spectre. Според компанията, дори при запас от 420 км, собствениците на луксозна електрическа двувратка ще трябва да зареждат батерията само веднъж месечно, тоест 12 пъти на година.


Rolls-Royce Spectre


В случая въпросът не е, бе клиентите на марката пътуват малко. Статистиката показва, че всеки собственик на Rolls-Royce притежава поне7 други коли. Затова и моделите на марката изминават средно по 4800 км на година. И ако този пробег се раздели на резерва на мощност на Spectre, се получава 11,5 зареждания на година.

Батерията на купето се зарежда от домашния терминал с 11 кВт . Според производителя, батерия с капацитет 102 кВт/ч се зарежда за по-малко от 11 часа. Ако шофьор на Spectre все пак реши да спре до обществена станция, ще му отнеме само 34 минути, за да зареди батерията от 10 до 80% капацитет. За целта обаче е нужен терминал с пикова мощност 150 кВт

Производството на Rolls-Royce Spectre е планирано да започне през четвъртото тримесечие на 2023 г. В моделната линия на марката новият модел ще замени четириместното купе Wraith. Автомобилите имат подобна форма на каросерията с отварящи се назад „самоубийствени“ врати.


0 от 500