IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce готви „черен списък“ за клиенти, които продават своя Spectre за печалба

Въпреки заплахата някои собственици вече преговарят с дилъри на луксозни коли

Rolls-Royce ще постави в „черен списък“ всички клиенти, които закупят първия електрически модел на марката Spectre и след това го продадат на печалба. Това обяви главният изпълнителен директор на компанията Торстен Мюлер-Отвош, цитиран от Car Dealer Magazine.


Rolls-Royce Spectre


По време на представянето на електромобила в Калифорния шефът на Rolls-Royce обясни, че всеки, който иска да се сдобие със Spectre, първо трябва да кандидатства за колата, и след това, ако има късмет, да получи слот за поръчка. Ако обаче клиентът реши да се откаже от електромобила и го препродаде, той никога повече няма да получи кола директно от Rolls-Royce.

Мюлер-Отвош допълни, че Rolls-Royce ще започне доставките на Spectre през четвъртото тримесечие на 2023 г. Към момента интересът към електромобилът е огромен, като 40% от желаещите да го имат са нови клиенти на марката. Заради голямото търсене на Spectre вероятно ще се наложи увеличение на производствените обеми, допълни шефът на британския производител.


Rolls-Royce Spectre


Въпреки заплахите от страна на Rolls-Royce, някои търговци на автомобила са категорични, че никой не може да забранява на клиенти да правят каквото искат с колата си, когато тя стане тяхна собственост. Британският дилър на луксозни автомобили Том Хартли призна, че е преговарят с двама собственици на Spectre за покупка на техните коли, като те ще получат по 50 000 британски лири повече от това, което са платили за електромобила.

0 от 500