IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Lada Vesta получава китайски двигател

Концернът JAC e новият стратегически партньор на АвтоВАЗ

Най-големият производител в Русия – групата, АвтоВАЗ ще оборудва Lada Vesta с китайски двигатели JAC. Държавният концерн е избрал производител от най-многолюдната страна за свой стратегически партньор за производството на технически агрегати.


АвтоВАЗ


АвтоВАЗ планира да локализира монтажа на 1,5-литрови двигатели с мощност 150 к.с. в Русия. Кросоувърите „Москвич 3“, построени на базата на модела JAC JS4, вече са оборудвани с подобни двигатели.

Китайските двигатели ще бъдат монтирани на Lada Vesta в специални конфигурации. Освен това същите агрегати ще получат и новите модели на АвтоВАЗ, включително кросоувър и миниван. В същото време китайските мотори не са предвидени за настоящите модели Niva, Granta и Largus.

Локализацията на двигателите JAC, заедно с доставките им до завода на „Москвич“, ще осигурят достатъчни производствени обеми за изплащане на проекта. Освен това, АвтоВАЗ ще оборудва собствените си автомобили с китайски трансмисии JAC. Подобно решение ще позволи на автомобилния производител да спести време за довършителни работи и калибриране, необходими за взаимното адаптиране на двигателя и трансмисията.


0 от 500