IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada представи нов модел - Aura

Удължената версия на Vesta ще излезе през 2025 година

В началото на юни стана ясно, че най-големият руски производител – АвтоВАЗ, разработва нов модел, който ще се отличава с по-висок комфорт и богато оборудване. Прототип на автомобила беше показан в Сочи, като бяха разкрити както технически подробности, така и цената.


Lada Aura


Всъщност, новият модел се оказа удължена версия на седана Vesta. По-рано този вариант беше познат като Vesta Signature., а сега е преработен и получава ново име – Aura. Освен повече пространство в салона той получава и допълнителни системи за безопасност. Известна е и цената на Aura – 2 млн рубли, което прави около 25 000 долара.

Новото поколение на Aura се различава от обичайната Vesta с увеличеното с 250 мм междуосие, което се отразява най-вече на пространството на втория ред. На него могат да се разположат трима души, а тапицерията е изработена от перфорирана кожа. Шумоизолацията е подобрена, окачването е преконфигурирано, но основната изненада в задвижването, където 1,8-литровия двигател на АвтоВАЗ работи с китайски вариатор.

Новата Lada Aura е предназначена за автопарка на държавни фирми и бюджетни организации. Нейното производство ще започне през 2025 г., като моделът ще се пуска на малки партиди. От предшественика на Aura - Vesta Signature, бяха направени само 4 екземпляра, които бяха използвани от висшето ръководство на руския автомобилен гигант.


0 от 500
  • #7
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Fury ( преди 10 месеца )
    До 3! У нас е НАЙ-ГОЛЯМИЯТ завод за производство на хладилници в Европа ? 1760 000 бр. хладилници на година! Ние сме ОСНОВНИЯТ ДОСТАВЧИК на роботи за армията на САЩ! Само фирмата "MILARA" в годишно изнася 10000 робота. НАЙ-ГОЛЯМИЯТ завод да произвоство на антибиотици в Европа.НАЙ-ГОЛЯМАТА фабрика за монтаж на велосипеди в ЕС "МАКСКОМ". Стъклата и фаровете за VW, МБ, Ford и AUDI тръгват от България! ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯТА на VW и МБ се прави в Ямбол и Казанлък. Главите на Ауди се правят в Русе..
  • #6
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Fury ( преди 10 месеца )
    Е дано да успеят да построят не 4 ами поне 20 автомобила - за да има по една за всяко министерство!
  • #5
    4 rate up comment 15 rate down comment
    Tuzemetz ( преди 10 месеца )
    балканските *** са големи разбирачи ама слуги:)
  • #4
    19 rate up comment 7 rate down comment
    до 3 ( преди 10 месеца )
    Да сравняваш 7 милионна България с 140 милионна Русия показва само колко си пpocт. Може да не произвеждаме коли, но БВП на глава на населението е малко по-голямо от руското.
  • #3
    7 rate up comment 25 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Ганчовци,а вие КАКВО сте създали през живота си ?
  • #2
    22 rate up comment 4 rate down comment
    Алекс ( преди 10 месеца )
    1.8 литровия маслояд съчетан с китайски вариатор.Трудно може да се направи по-голям дарак.Явно в следващите 50 год. ЛАДА ще правят фейслифтове и разтягане на Вестата,която беше създадена от РЕНО.
  • #1
    22 rate up comment 4 rate down comment
    безполезна новина... ( преди 10 месеца )
    Така или иначе, тази марка никога повече няма да види пазар в белите страни, та е все едно какво са сделали от Лада...