IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

АвтоВАЗ се сблъска и с недостиг на боя

Моделите на Lada се произвеждат само в три цвята

Руският производител АвтоВАЗ се сблъска с недостиг на бои за автомобилте, съобщава Autonews. Според информациите, палитрата за колите, слизащи от конвейера, в момента е ограничена до 3 цвята - черен, бял и тъмнозелен.


АвтоВАЗ


От компанията признаха за проблема, като обявиха, че той ще бъде разрешен до няколко седмици. Очакванията са, че производството на автомобили в различни от тези цветове, ще бъде възобновено едва в началото на март.

Въпреки това, на официалния уебсайт на АвтоВАЗ, при поръчка на автомобил от марката Lada, на потребителя му се предлага избор от поне 8 цвята за модела Granta, а за SUV Niva Legend опциите се увеличават до 10 цвята.

Въпреки уверенията на ръководството на компанията, проблемите с липсата на оборудване, нужно за производството, явно продължават. Заради тях АвтоВАЗ беше принуден да произвежда опростена версия на Granta, която не разполага с централно заключване. Вече бе обявено, че това ще бъде малка серия автомобили, но докога ще се предлага тя, не е ясно.

Компанията не назова причината за изчезването на опцията, но обяви, че собствениците на такива автомобили ще могат да инсталират централното заключване отделно в представителствата на марката. Поставянето на системата против кражба, която включва и централно заключване, струва около 15 000 рубли (200 евро).


0 от 500
  • #18
    4 rate up comment 0 rate down comment
    007 ( преди 1 година )
    Като няма боя само да ги грундират
  • #17
    7 rate up comment 2 rate down comment
    до Ал ( преди 1 година )
    Къде го видя този цял свят. Аз бих казал че братушките не могат да се справят с армията на Украйна подкрепена от шепа западни наемници и стратези и 100-тина гаубици, 20-тина HIMARS-a и неограничен запас от Javelin-и. Виж сега с идването на тежките танкове и евентуално самолети може да се каже до някъде че воюват със света. Но през последната година не беше така и пак са до никъде.
  • #16
    2 rate up comment 5 rate down comment
    //// ( преди 1 година )
    Къде отиде Южна Корея? Да намесим Бутан или Джибути??? Човек да не изкаже мнение, че се съмнява в новината и го направиха русофил и какво ли още не!
  • #15
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Ал ( преди 1 година )
    Може и клечки за зъби да им липсват, но се видя, че цял свят не може да ги победи!!!
  • #14
    10 rate up comment 3 rate down comment
    FenIX ( преди 1 година )
    До ////В БГ не се произвежда много но поне нямаме претенции да сме велика сила и да правим "безаналогови" неща, а накрая да се окаже че една Южна Корея дето е колкото България има по силна икономика от Руската. Да не говорим че от електроника до коли корейците аа поне половин век пред "великите" русНАЦИ.
  • #13
    3 rate up comment 8 rate down comment
    //// ( преди 1 година )
    Много добре ги знам производствата в България. И това, че някой каже каква е реалността, не го прави русофил. Имаме няколко завода на ишлеме за автомобилни компоненти и шивашки цехове. Производство с висока добавена стойност нямаме. Колко изцяло български завода останаха в България?
  • #12
    2 rate up comment 8 rate down comment
    //// ( преди 1 година )
    Мда.....а ние българите сме измислили много неща и накрая.....даже и клечки за зъби не произвеждаме. Вашата работа малко става Присмял се хърбеш на щърбел.
  • #11
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Танко ( преди 1 година )
    До#2.По време на Руската Империя-таблица.По време на ссср и русия няма нищо изобретено там ,от руснак и произведено в техен завод и на техни машини. Освен нещо за убиване. Нямат и ербег,абс,ц.заключване,климатик, инжекция и много, много други неща .
  • #10
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Бай Ботокс все по-велики ги прави :)
  • #9
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Много още неща ще започнат да им липсват...