IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai показа новото Santa Fe

SUV-моделът е тотално различен от предшественика си

През последните месеци се появиха голям брой снимки на тестови прототипи на новото поколение на Hyundai Santa Fe, които подсказваха за промените по модела, а сега корейският производител публикува и негови официални изображения. На тях се вижда един SUV, който следва напълно нов стил и е тотално различен от предшественика си.


Hyundai Santa Fe


Петата генерация Santa Fe получава квадратни форми в стила на Land Rovert Defender, като е качен на 21-цолови алуминиеви джанти с гуми 245/45 R21, поставени в квадратни арки на колелата. Задната врата е масивна, като е широка колкото автомобила, като на нея са поставени логото на Hyundai и голям надпис „Santa Fe”. Светлините отзад са разположени ниско и са във формата на „H”.

Засега производителят не издава никакви технически спецификации, но казва, че междуосието на модела е разтегнато. При вече старият Santa Fe то беше 2765 мм, но при новия е по-голямо, като целта е увеличаването на вътрешното пространство.


Hyundai Santa Fe


Огромни промени има и в интериора, където Hyundai залага на сдвоен екран. В типичния за марката стил все още отделни контроли за настройките на климата, като комбинацията от бутони и капацитивни сензорни клавиши, тоест между старо и ново, има за цел да угоди на клиенти с различни вкусове и от различни поколение.

Голямото пространство между предните седалки доказва, че новото Santa Fe е един наистина широк автомобил, като там има достатъчно място за две разположени една до друга безжични подложки за зареждане. Друга тенденция в дизайна, която се забелязва, е непрекъснатият вентилационен отвор, простиращ се от едната страна на арматурното табло до другата.


Hyundai Santa Fe


За направата на подовите постелки, облицовката на тавана и за облегалките на напълно сгъваемите втори и трети ред седалки е използвана рециклирана пластмаса. Друг устойчив материал, открит в салона, е изкуствената кожа, която покрива вътрешната част на вратите.

Засега няма яснота за двигателите и оборудването на модела, като от Hyundai посочват, че пълноценната премиера ще се състои през август на YouTube-канала на компанията.


Още снимки на новото Santa Fe - вижте в галерията:


0 от 500