IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилите притесняват жените

Проучване показа сериозен дисбаланс между половете по отношение на колите на ток

Проучване във Великобритания показа огромен дисбаланс между половете по отношение на електрическите автомобили - от 2000 собственици и потребители на коли, задвижвани изцяло на ток, само един на всеки 10 е жена.


електромобили


Анкетата на независимото приложение за зареждане на електромобили - Bonnet, установява и още една любопитна тенденция. Домакинствата с по-високи доходи са много по-склонни да притежават електрически автомобил. Почти една трета от шофьорите на такива коли посочват, че доходът на семейството им е над 94 000 евро.

„Изследването ни показа, че мъжете предпочитат електрически автомобили – каза Патрик Райх, изпълнителен директор на Bonnet. – Само един на десет от запитаните се идентифицира като жена. Това е празнина, която трябва да бъде преодоляна. Всеки трябва да може да използва електрически автомобили.“

Според Джини Бъкли, основател на сайта Eletrifying.com, причината за дисбаланса се дълги на несигурността на дамите при използване на обществени зарядни устройства.

„Ние знаем, че жените пряко влияят върху 85% от всички решения за закупуване на автомобили и 46% от притежателите на шофьорска книжка във Великобритания са жени. Явно има сериозен дисбаланс на половете при притежание на електромобили, като това трябва да се промени бързи – както от индустрията, така и от законодателите“, твърди Бъкли.

Според нея, всеки, независимо от пола си, трябва да се чувства комфортно при преминаване към задвижвано с електричество превозно средство и това не може да стане, без да се обърне внимание на опасенията на водачите. Данните показват, че 25% от шофьорите все още не се чувстват уверени, когато трябва да зареждат електромобилите си на обществени места. И по-голяма част от тях са именно представители на нежния пол.


0 от 500
  • #41
    0 rate up comment 3 rate down comment
    до 37 ( преди 9 месеца )
    Ти ако искаш я разкачай всеки ден. Аз предпочитам да оставя това на автоматиката, която присъства във всеки електромобил и отделя с контактор високоволтовата батерия при преминаване в спящ режим. (И не се опитвай да спориш с доводи "ама тогава защо се разрежда, като е разкачена?". Първо се информирай подробно. Подробно - не да прочетеш заглавието на първия резултат в Гоогле.)
  • #40
    0 rate up comment 3 rate down comment
    до 37 ( преди 9 месеца )
    Ти и такива дървени чутури като ъеб започнахте да спорите за дългосрочно съхранение на бензин в резервоар на кола. Сега, след предоставянето на неоспорими научни факти, нещо започна да го извърташ, що така? Поне бъди мъж и си признавай, когато грешиш.
  • #39
    0 rate up comment 3 rate down comment
    до 38 ( преди 9 месеца )
    До функционално неграмотния: Нали и аз това съм написал, бе, тикво? "Специални условия". Резервоарът ти отговаря ли на условията, които си описал?
  • #38
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 месеца )
    До 36.Преписвача от Уикипедия.Прочете ли условията за съхранение,на тъмно при постоянна температура и без достъп на въздух.Подземните резервоари са достатъчни за дългосрочно съхранение на горива.
  • #37
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 месеца )
    Кой държи излишно гориво в резервоара, умнико?Бензин се зарежда за минути.С батерията не е така,зарежда се бавно и тока се губи при саморазряд и вътрешна консумация.Всеки ден ли ще си разкачаш батерията?
  • #36
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    "Бензинът е безцветна до леко жълтеникава, прозрачна и лесно изпаряваща се течност с характерна миризма, смес от стотици видове въглеводороди". Стотици. С един порядък повече от мозъчните клетки на петролопитеците, които дори не знаят какво ползват.
  • #35
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Бензинът НЕ е хомогенно вещество. Съдържа множество такива. В държавния резерв горивата се съхраняват при специални условия. В резервоар на кола дори след 3 месеца се препоръчва източване и ново зареждане, защото заради изпаренията си променя състава. А батерия издържа с години, стига да е правилно прекъсната. Разреждането в телефона ти се получава, защото той никога не е напълно изключен и черпи по малко ток.
  • #34
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До 25 ( преди 9 месеца )
    Всеки зарежда по колкото му е нужно.За пътуване от дома до работа и супермаркета повече не ти трябва.
  • #33
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До 28 ( преди 9 месеца )
    Зареди си телефона и го остави на масата без да го ползваш един месец и ще го намериш с празна батерия.
  • #32
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До 28 ( преди 9 месеца )
    Бензин и дизел стои с години в държавен резерв и периодично се обновява.Това да не е кисело зеле да втаса.