IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилите притесняват жените

Проучване показа сериозен дисбаланс между половете по отношение на колите на ток

Проучване във Великобритания показа огромен дисбаланс между половете по отношение на електрическите автомобили - от 2000 собственици и потребители на коли, задвижвани изцяло на ток, само един на всеки 10 е жена.


електромобили


Анкетата на независимото приложение за зареждане на електромобили - Bonnet, установява и още една любопитна тенденция. Домакинствата с по-високи доходи са много по-склонни да притежават електрически автомобил. Почти една трета от шофьорите на такива коли посочват, че доходът на семейството им е над 94 000 евро.

„Изследването ни показа, че мъжете предпочитат електрически автомобили – каза Патрик Райх, изпълнителен директор на Bonnet. – Само един на десет от запитаните се идентифицира като жена. Това е празнина, която трябва да бъде преодоляна. Всеки трябва да може да използва електрически автомобили.“

Според Джини Бъкли, основател на сайта Eletrifying.com, причината за дисбаланса се дълги на несигурността на дамите при използване на обществени зарядни устройства.

„Ние знаем, че жените пряко влияят върху 85% от всички решения за закупуване на автомобили и 46% от притежателите на шофьорска книжка във Великобритания са жени. Явно има сериозен дисбаланс на половете при притежание на електромобили, като това трябва да се промени бързи – както от индустрията, така и от законодателите“, твърди Бъкли.

Според нея, всеки, независимо от пола си, трябва да се чувства комфортно при преминаване към задвижвано с електричество превозно средство и това не може да стане, без да се обърне внимание на опасенията на водачите. Данните показват, че 25% от шофьорите все още не се чувстват уверени, когато трябва да зареждат електромобилите си на обществени места. И по-голяма част от тях са именно представители на нежния пол.


0 от 500
  • #51
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ангел ( преди 9 месеца )
    Начина по който това джЕнди Виктор си изкарва парите мен не ме кефи.Реалити героите са от ден до пладне,да не го видим след 1 или 2 години да рови в кофите.Това са най глупаво инвестираните лесни пари.
  • #50
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Гостенино ( преди 9 месеца )
    Виктор Стоянов си има и наточено яко BMW 5 и така си му стои в гаража като втори автомобил, защото за една година е навъртял около 40 000 км на теслата и въобще не му е до bmw-та. Така че не го мисли че си е хвърлил пари за 20 toyota като твоята и е по-глупав от тебе, защото не ходи от 8:00 до 17:00 на работа като нормалните хора и не зарежда по 30 лв на седмица. Вместо това повечето от тези километри са на въртени на безплатен ток от мола. Докато си вземе кафе и сандвич и колата му дава зор че
  • #49
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Тишо ( преди 9 месеца )
    До 47.Виктор Стоянов в Тесла ли инвестира парите от участието си в Ергена?Като му свършат парите ще я продаде бързо бързо.
  • #48
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 9 месеца )
    Те всички собственици на Тесла са такива, щом са съгласни да наринат толкова пари за елекрокар.Ти кога ще си купиш Тесла?
  • #47
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Гостенино ( преди 9 месеца )
    След като умствен капацитет като Виктор Стоянов ходи без проблеми със своята Тесла за 100 000 лв до Париж като на разходка в парка без никакви проблеми за зареждане, ти който си с поне 100 точки IQ отгоре върху него, най-вероятно няма да имаш проблеми и ти да стигнеш с електромобил. Въпросът е кога ще затъпееш колкото него за да си купиш и ти автомобил за 100 000 лв и тогава да му даваш акъл на него че бил най-глупавият да си купи Тесла.
  • #46
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 9 месеца )
    Тоя ерген жена сам не може да си намери че и за кола тръгнал съвети да търси.
  • #45
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    До 42.Виктор Стоянов е такъв капацитет в науката,никой не би му обърнал внимание на този "ерген".
  • #44
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    До 40."Неуспорими научни факти?"по скоро цитати от уикипедия.
  • #43
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    До 39.В резервоара се зарежда колкото ти трябва.
  • #42
    1 rate up comment 4 rate down comment
    До 31 ( преди 9 месеца )
    "Сравняваш един човек ергена Виктор Стоянов с милионите пътуващи с коли,кемпери и каравани." Всъщност Виктор Стоянов е взел крайното решение да си купи Тесла именно благодарение на Дани в чиито YouTube канал гостува и споделя тази информация. Та този Дани кара Тесла модел y именно за да си дърпа караваната и дори ходи с нея до Гърция където на практика няма зарядна инфраструктура. Та какъв ти е проблемът с караваните? За тях е необходим огромен въртящ момент, какъвто всеки един електромобил има.