IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Камерите в София започват да снимат автоматично

Ще се преследват основно преминаващите на червен светофар

Камерите на Пътна полиция в София започват да снимат автоматично нарушители по основните булеварди на града, съобщи директорът на службата Николай Крушарски. Основно това е насочено срещу шофьори, пресичащи на червен светофар - нарушение, което особено е зачестило напоследък по думите на Крушарски.
   
      
КАТ, МВР, катастрофа, червен светофар
Катастрофа заради преминаване на червено, заснета от камерите на СДВР
   
     
Наказанието за него си остава относително скромно - 50 лева глоба, но след последните нормативни промени от март към това се прибавя и отнемането на 10 точки от контролния талон.

Системата за видеонаблюдение в София съществува повече от десетилетие, но едва сега се надгражда софтуерът й така, че тя автоматично да засича нарушителите. Повече подробности можете да научите от репортажа на тв Bulgaria ON AIR.


 

0 от 500
  • #5
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тука медиите силно преувеличават на тази тема като казват че България е много зле и много инциденти стават по пътищата. Реално България е една от най безопасните страни в света и тук стават сравнително малко инциденти на пътя. Числата са почти идентични с тези в развити и богати държави. Ние сме почти наравно със страни като САЩ, Южна Корея, Сингапур, Полша и др. все развити страни.
  • #4
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    До 1: Това са глупости! Искате пътна безопасност като в Германия... обаче нямате нито германските пътища, а инфраструктурата е 1во и основно за безопасността. Нито имате германските коли (разликата в автопарка е 15 години), нито пък имате германското обучение на шофьори - само с "германските глоби" няма да стане! Ще се събират едни кинти и толкова... то това е и целта КАТ е просто подразделение на НАП!
  • #3
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Има едно друго условие - да се оравят фазите на светофарите. В Европа, жълтата фаза (към червено) е доста по дълга от тази в БГ. И има обяснение (залегнало в превилника защо). Отделно на всяко кръстовище, червените фази се засичат за 1-2 секунди. Така се дава шанс дас е изтеглят тези които са в кръстовището и ако стане удар е 100% сигурно че някой е минал на червено. Разбира се, копира се от Европа, нама лошо, но не цялостно, а типично по Ганьовски на парче и се побългарява.
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    А най-добре както е в някои страни - подоходно и за милионера да е 5 000, за този на минимална 50 и средно 250 примерно..
  • #1
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Не е така ( преди 1 година )
    Точно въпроса е в 50-те лева. В Европа е 280 евро. И плащаш до 15 дни. Ако не платиш +50 евро. След една седмица х2. Виж как за месец и половина плащаш 3 български заплати.Следващия път дори на жълто ще спираш. За да се кротне българинът, трябва да му се бръкне в джоба.