IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицията във Франция унищожи две BMW-та заради дрифт

Наказанията за подобни прояви на пътя стават още по-безмилостни (ВИДЕО)

Френската полиция показа, че не се шегува и смачка напълно две BMW 3-Series, за които се твърди, че са били заснети да дрифтят по обществените улици в Турвил-ла-Ривиер, в северната част на страната. Един от собствениците твърди, че дори не му е дадена възможност за правна защита, преди колата му да бъде унищожена.


унищожена кола


Полицията сподели видео и снимки на разноцветно E46 и жълто E36 3-Series, смачкани в пресата. Под кадрите пише, че „справедливостта изисква унищожаването на превозните средства“, след като се предполага, че са участвали в незаконни дейности през май.

В Instagram потребителят @alann_abt твърди, че жълтото E36 е бил конфискувано заради екранна снимка, за която той признава, че е направена при дрифт в празна индустриална зона. Няколко дни след появата на публикация колата е иззета пред дома му.



Шофьорът се оплаква, че не е имал възможност да организира защита, преди колата му да бъде унищожена. Той е категоричен, че би приел глоба, но смачкването на колата му е прекалена мярка. Сега мъжът набира средства за адвокат, тъй като смята да съди полицията. Той твърди, че колата му е била конфискувана, докато е бил на работа и не му е била дадена възможност да си върне вещите от автомобила. Изслушването пред съда ще се проведе през януари 2024 г.

Собствениците на тези BMW са изправени пред последствия, определени от законите, въведени през 2018 г., които предвиждат наказания за подобни изпълнения на пътя. Новите санкции са затвор до 3 години и глоба до 75 000 евро, ако дрифтът е съпроводен с употреба на алкохол и наркотици. Освен това шофьорът може да остане без книжка за срок от 3 години, а колата му да бъде конфискувана.


0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    "...жълто E36 3-Series,.." - Петре , Е36 си е трета серия! Пета или седма серия няма:)))
  • #1
    23 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Сега за дрифт, който на практика не пречи на никого, но в бъдеще няма да е лошо да конфискуват и унищожават автомобили и мотори, чиито шофьори изпитват удоволствието да чуят невероятният звук на двигателя в 2:00 през нощта в между блоковото пространство или по уличките измежду блоковете.