IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицията във Франция унищожи две BMW-та заради дрифт

Наказанията за подобни прояви на пътя стават още по-безмилостни (ВИДЕО)

Френската полиция показа, че не се шегува и смачка напълно две BMW 3-Series, за които се твърди, че са били заснети да дрифтят по обществените улици в Турвил-ла-Ривиер, в северната част на страната. Един от собствениците твърди, че дори не му е дадена възможност за правна защита, преди колата му да бъде унищожена.


унищожена кола


Полицията сподели видео и снимки на разноцветно E46 и жълто E36 3-Series, смачкани в пресата. Под кадрите пише, че „справедливостта изисква унищожаването на превозните средства“, след като се предполага, че са участвали в незаконни дейности през май.

В Instagram потребителят @alann_abt твърди, че жълтото E36 е бил конфискувано заради екранна снимка, за която той признава, че е направена при дрифт в празна индустриална зона. Няколко дни след появата на публикация колата е иззета пред дома му.



Шофьорът се оплаква, че не е имал възможност да организира защита, преди колата му да бъде унищожена. Той е категоричен, че би приел глоба, но смачкването на колата му е прекалена мярка. Сега мъжът набира средства за адвокат, тъй като смята да съди полицията. Той твърди, че колата му е била конфискувана, докато е бил на работа и не му е била дадена възможност да си върне вещите от автомобила. Изслушването пред съда ще се проведе през януари 2024 г.

Собствениците на тези BMW са изправени пред последствия, определени от законите, въведени през 2018 г., които предвиждат наказания за подобни изпълнения на пътя. Новите санкции са затвор до 3 години и глоба до 75 000 евро, ако дрифтът е съпроводен с употреба на алкохол и наркотици. Освен това шофьорът може да остане без книжка за срок от 3 години, а колата му да бъде конфискувана.


0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 9 месеца )
    Е как така без съд?! Нали Франция е пример за правова държава! Едно е да убиеш 17 год. *** за агресия срещу полицаи, друго е да унищожиш БМВто на дрифтър. Освен ако дрифтъра и той е бил ***. Ама да го гръмнат него, БМВ то кво им е виновно. Шофера прави белите, не колата. Е освен ако не е Тесла де. Що народ избиха тия Тесли, ама БМВта пъхат в пресата. Къде е логиката, за справедливост даже не смея да питам.
  • #11
    1 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    да караш в кръг какво престъпление е по списъла на НК и с какво е по различно по права линия ако има свестен адвокат ще ги осъди и ще си купи две с парите от обезщетение за имуществени и неимуществени вреди
  • #10
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Шминтеритчо ( преди 9 месеца )
    Как точно се представяш че картината може да е оръжие на престъпление? В случая има автомобил има проблем - на собственика може да му хрумне отново да дрифти. Няма автомобил няма проблем. И да иска собственика няма да може и да дрифти, а ако реши да го прави със следващия автомобил, вече си има обеца на ухото какво може да последва. Какъв проблем ще реши изгарянето на една картина? В случая притежанието на този автомобил не е престъпление, за да го сравняваш с притежание на картина.
  • #9
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    хахха тия бараки тук се продават нов внос на по 100 хиляди - баба ги е карала само до църквата в неделя , че даже си е забравила бастуна в колата ...
  • #8
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 9 месеца )
    Полицията по целия бел свят са откровени КРЕТ ЕНИ! Биха ли унищожили творба на изкуството, ако притежателя и е замесен в "престъпление"! Картина на Микеланджело притежание на наркобарон ми изглежда перфектна за изгаряне, а?!... всъщност същите тези ТЕЖКО МЕНТАЛНО УВРЕДЕНИ заливат подобни картини със супи и друга гнус, какво да се учудвам. ПСЕВДО-МОРАЛА помнете ВИНАГИ ВОДИ ДО ФАШИЗЪМ!...
  • #7
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До 5 ( преди 9 месеца )
    Всънщост е46 е за БГ за да замени някое е36 :D
  • #6
    5 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    ето така започна революцията във франция през 2023 г все пак добре че не са им отсекли главите на ешафода като в средновековието каза изкуствения интелект на децата с 32 пола в час по история през 2056г
  • #5
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Алекс ( преди 9 месеца )
    Тези праисторически таралясници и без дрифт са за пресата.
  • #4
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    А ти какво очакваш да каже собственика в своя защита? Че едри в тел на паркинга на някой хипермаркет? Много ясно че ще каже че е било летище или индустриална зона! И между другото, както паркинга, така и индустриалната зона са зони за обществено движение на автомобили и да дрифтиш там където може да мине автомобил е опасно и забранено. Ако е било на летище с затворен достъп за автомобили или писта е съвсем друго.
  • #3
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Неук ( преди 9 месеца )
    Нещо не схванах, нали съм си неук. Как за дрифт в индустриална зона ще се конфискува автомобил ( най-тежката предвиждана мярка в закон ) като в закона си пише за дрифт на пътя - демек на улици или шосета. Значи по същата логика за дрифт на летище ( защото няма дрифт писта ) всички участници ще се разделят с болидите си.