IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo е заплашен с бойкот в родината си заради... Русия

Концернът Geely, който е собственик на шведския производител, е сочен за „спонсор на войната в Украйна“

Шведският производител Volvo може да бъде бойкотиран в родината си, тъй като концернът. Geely, който е негов собственик, продължава дейността си в Русия, като плаща данъци там. Заради дейността си китайският производител беше включен от Украйна в списъка на „спонсорите на войната“.


Volvo


Възможността са бойкот се обсъжда от Министерството на отбраната и от администрацията на Гьотеборг, където е централата на Volvo Cars, съобщава местният вестник Dagens industri. Според информациите, „проблемът вече е национален, като се търсят варианти за неговото разрешаване".

В отговор на съобщенията за възможен бойкот в Швеция ръководството на Volvo заяви, че съчувства на засегнатите от конфликта в Украйна и припомни, че компанията е спряла дейността си в Русия през февруари 2022 г., като е затворила дъщерните си дружества в страната.

„Volvo продължава да спазва законите и разпоредбите на Швеция и ЕС, но не може да коментира решенията и действията на други компании, включително и на акционерите“, се казва в изявлението на компанията.

През 1999 г. подразделението за леки автомобили на Volvo Cars беше поето от Ford, който го препродаде на Geely през 2010 г. През 2017 г. китайският автомобилен гигант инвестира 3,25 млрд. евро в производителя на камиони AB Volvo.


0 от 500
  • #17
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Stan Ko ( преди 9 месеца )
    Да са живи и здрави китайците, че върнаха Волво от мъртвите - сега щяха да почиват в мир със СААБ...
  • #16
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Сред градовете с най-много туристи по-посещавани от Москва са Лондон, Париж, Берлин, Прага, Амстердам, Барселона, Брюксел, Будапеща, Франкфурт, Виена, Мадрид и още европейски..
  • #15
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Смех ( преди 9 месеца )
    Хаха да бе Париж с Айфеловата кула или Лондон с биг Бен точки точки точки а Маскофвките фекални панелки много убави
  • #14
    4 rate up comment 3 rate down comment
    До 18 ( преди 9 месеца )
    Абе с две думи толкова е хубаво в Москва, че русоробче няма да стъпи там или пък като теб най-много да стъпи обаче ако трябва да избира трайно къде да е, ест отива на мизерията при жендържите откъдето гласува за Възраждане (на фашизма). Или нима ти ще си в рамките на статистическата грешка избрали Москва ако ходиш в чужбина?
  • #13
    7 rate up comment 5 rate down comment
    До 18 ( преди 9 месеца )
    И защо русоробче тогава българите в особено в Лондон са 20 пъти повече от българите в Москва? Или може би в Москва има голям наплив от европейци и американци и не могат да се вредят българи ще кажете копейките омни. Има и друго - в ЕС и Америка има 50 пъти повече руснаци отколкото европейци и американци в Русия, защо бе отиват на мизерия а не на разкоша в Москвича с в пъти по-ниски заплати от който свестните руснаци пък търсят да се отърват макар и не толкова заради парите
  • #12
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 6 ( преди 9 месеца )
    Напротив и Волво Тръкс са с голям процент китайско очастие
  • #11
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    те запада цяла украйна я бяха отписали но нещата тръгнаха по план
  • #10
    11 rate up comment 6 rate down comment
    До 9 ( преди 9 месеца )
    Ако трябва да сме честни за жалост особено Крим но и част от Донбас им бяха реално простени макар да имаше символични санкции много по-малки от сега но на диктаторчето му се услади и си помисли, че всеки път ще минават *** номера без адекватен отговор и даже реши да пробва директно към Киев..
  • #9
    18 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Много е ЕЛЕМЕНТАРНО. Руснаците да се изтеглят от нападнта суверенна територия и се решават проблемите в този регион.
  • #8
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    че то войната си е бизнес проект откъдето и да погледнеш губещи са само тези които не участват