IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota загатна луксозен SUV, който не отстъпва на Rolls-Royce Cullinan

Новият Century ще излезе през есента и ще получи изцяло електрическа версия

Слуховете за разработката на нов луксозен SUV от Toyota се появиха още в края на миналата година. Сега те официално бяха потвърдени от японския производител, който загатна как ще изглежда новият модел..


Toyota Century SUV


Качеството на изображението не е най-доброто, но силуетът на колата се вижда ясно. Дизайнът е почти идентичен с предишните рендери (снимки по-долу), дело на японските издания BestCarWeb и Respnse, според които автомобилът ще получи дълъг преден капак, подчертани калници и нетрадиционен заден прозорец с голяма C-колона. На тях приликата с Rolls-Royce Cullinan се вижда с просто око.

Очаква се Century да бъде с около 30 см по-дълъг от Land Cruiser 300, което означава около 5,20 метра. Луксозният SUV на първо време ще бъде оборудван с хибридна задвижваща система, включваща 3,5-литров бензинов V6 двигател и електромотор. Съвкупната мощност е 300 к.с.


Toyota Century SUV

Toyota Century SUV

На по-късен етап новият флагман на Toyota ще получи и изцяло електрическа версия, чийто агрегат в момента се разработва. Вариантът на ток ще излезе през 2025 г., докато премиерата на стандартният Century ще се състои още през тази есен.


0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    До 7.Парния двигател е външно горене и максималното му КПД е 10%.
  • #9
    8 rate up comment 1 rate down comment
    До 7 ( преди 10 месеца )
    А това е поредната заблуда на неграмотните. Смятат че КПД на парния двигател е по-ниско от КПД на двигателя с вътрешно горене, а то е точно обратното! Не случайно първият автомобил преминал границата от 200 км в час е бил с парен двигател. Неслучайно богаташите, както и жените им едно време са карали парни автомобили, които са се палели с копче, докато повечето собственици на автомобили с ДВГ са въртели манивелите да запалят и това е било непосилна задача за жени, често водеща до смъртни случа.
  • #8
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Трагично грозна кола, все едно от 60 години на Америка, ама то скоро Тойота заедно с Хонда май няма да ги има в Европа понеже нямат електрички.
  • #7
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    До 5.Ти да не караш парен автомобил с 10 % кпд?Общото кпд на електромобила е под 70%.
  • #6
    3 rate up comment 3 rate down comment
    до долния ( преди 10 месеца )
    Е ми те така щото ще си седиш все у ниските обороти затова винаги хайбрид се куплира с бензин така се разгръщат оборотите и се увеличава мощността няма все да го караш с 50кмч я
  • #5
    6 rate up comment 3 rate down comment
    До 1 ( преди 10 месеца )
    Е колко да го обезсмисля този електромотор, като в града електромотора продължава да си има над 90% КПД, а двигател с вътрешно горене независимо дали е бензин или дизел, има КПД под 10% от резервоара до колелата и повечето енергия се превръща в топлина, а не в движение на автомобила! При движение с 40 км/ч един електромобил с 80 киловатчаса батерия изминава повече километри с една батерия отколкото ДВГ с един резервоар с 700 киловатчаса енергия.
  • #4
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Ето поредното потвърждение, че toyota изоставя развойната дейност и вече не се старае да прави иновативни задвижвания и прости и надеждни автомобили, а и тя се ориентира към скъпи модели с лъскави опаковки без съдържание. Едно време се коментираха технически характеристики на новите модели и всички се надпреварваха да правят по-мощни и икономични автомобили, а сега единственото обсъждано нещо е интериора екстериора и разбира се на кой му е по-голям... размерът както и височината - SUV
  • #3
    0 rate up comment 3 rate down comment
    До 1 ( преди 10 месеца )
    Не го обезсмисля ако се кара много и в града и извън града
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Муахахахахахахахахахахахахааааааа.
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 10 месеца )
    Не е нужно да се подчертава бензинов двг то няма и как да е дизелов който работи в ниските обороти и обезсмисля ел мотора