IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota представи ново поколение луксозни миниванове

 Alphard и Vellfire ще се предлагат както само с бензинови двигатели, така и с хибридно задвижване

Японската компания Toyota представи четвъртото поколение миниванове Alphard заедно с Vellfire, като ще се предлагат както с бензинови двигатели, така и с хибридно задвижване. Те следват наскоро показания луксозен Lexus LM, механично свързан автомобил, базиран на същата платформа TNGA-K.

 

2024-toyota-alphard-and-vellfire

 

Новите дръзко оформени превозни средства са рекламирани като луксозни с отделни седалки на втория ред, които според конструкторите са станали още по-удобни, благодарение на нови интериорни решения. В Alphard и Vellfire могат да седнат до шест души в схема 2+2+2.

Автомобилите имат нов облик, който според дизайнерите трябва да съчетава както здравина, така и спортна динамика. И двата микробуса се отличават с масивни радиаторни решетки, собствени брони и задни светлини.

 

2024-toyota-alphard (12)

 

В същото време разликите в интериора на този етап се свеждат само до различни опции за тапицерия и нюанси на цветовете. Отпред са монтирани два големи екрана за медийната система и таблото.

Друга иновация са прибиращите се стъпала от двете страни, които се появяват автоматично при отваряне на вратата. Специално проектираните седалки са оборудвани със собствени сензорни панели за регулиране на климата и други системи за сядане.

 

2024-toyota-alphard (7)

 

Новите Toyota Alphard и Vellfire са запазили оригиналната си форма на каросерията и са изградени върху оптимизирана версия на глобалната модулна платформа TNGA. Те са малко по-дълги (4995 мм), но запазват същата ширина (1850 мм) и междуосие (3000 мм).

Автомобилите получиха предно окачване MacPherson и задно с двойни носачи. Актуализираният дизайн намалява нивото на вибрации, усещани от пътниците на втория ред седалки. Като цяло, в сравнение с предишните поколения, производителят успява да намали нивото на вибрации в кабината с 30% и чрез използването на специално проектирани гуми с ниско ниво на шум, а със звукопоглъщащи материали е сведен до минимум шума от вятъра.

 

2024-toyota-alphard (3)

 

Новите Toyota Alphard и Vellfire получават усъвършенстван пакет от системи за активна безопасност и Toyota Safety Sense за подпомагане на водача. Той включва проактивна помощ при шофиране, спирачна помощ при завой, както и асистенти за паркиране и задръствания.

Собствениците ще могат да паркират автомобила дистанционно с помощта на приложение за смартфон.

 

2024-toyota-alphard-and-vellfire (3)

 

Базовата Toyota Alphard е оборудвана с 2,5-литров бензинов двигател 2AR-FE с мощност 250 к.с. в комбинация с безстепенен вариатор Super CVT-i. Задвижването е предно и на всички колела със системата E-Four. Новият Alphard ще се предлага и с хибридно задвижване с 2,5-литров, бензинов двигател A25A-FXS. И тук има с предно задвижване и версията на всички колела Executive Lounge.

Базовата Toyota Vellfire има 2,4-литров, турбо двигател T24A-FTS и осемстепенна автоматична скоростна кутия с предно и задвижване на всички колела. Мощността на двигателя все още не е разкрита, но Toyota уверява, че ще надмине предишния 3,5-литров V6. И при Vellfire има хибридно задвижване с 2,5-литров бензинов двигател A25A-FXS.

 

Още снимки - вижте в галерията:

 

 

0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    РЕАЛИСТ ( преди 10 месеца )
    НОМЕР ЕДНО ВАНОВЕ.ТОЙОТА СИ Е ТОЙОТА.КАЧЕСТВО И НАДЕЖДНОСТ.
  • #3
    3 rate up comment 4 rate down comment
    до долния ( преди 10 месеца )
    А ми това нещо е предвидено да кара рок звезди от летището до хотела от там до концертната зала или стадиона и обратно то не е предвидено да влаиш пумиъри колела за излети и тн за такива неща си има кемпери
  • #2
    1 rate up comment 18 rate down comment
    име ( преди 10 месеца )
    Напълно нефункционален автомобил, никакво място за 5членно семейство с куче! Или някой ще гледа кучето или всички отиват някъде без багаж! Не мога да повярвам че има такива *** и после се чудят защо продажбите не вървят!!
  • #1
    13 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Японците са умен народ не се занимават с дизели скапаха я немците тая европа и тва си е