IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това ли са 5-те най-добри дизелови SUV с етикет „Eco”

Тези модели ще запазят достъпа си до центровете на големите градове и харчат малко гориво

Клиентът на дизелов автомобил е напълно наясно какво иска. Той знае, че началната цена ще бъде по-висока, но тя ще се компенсира с течение на времето. В момента дизелът е по-евтин от бензина, а освен това разходът на гориво при дизеловите модели е по-нисък. А това е много важно за хората, които навъртат сериозен пробег на автомобилите си.

Изданието Motor1 направи списък от дизелови SUV, които всъщност са хибриди, защото имат допълнителен електромотор. Това ги включва в категорията „Eco”, което означава, че те ще имат достъп до центровете на големите градове в Европа (много от тях вече са забранена територия за дизелови модели).

5 от най-добрите дизелови SUV с етикет „Eco” (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 0 rate down comment
    до 3 ( преди 10 месеца )
    Да разхода е същия, но я сметни колко по-големи, тежки и мощни са сега колите. Твоя сигурно е бил 60-70 коня и 0-100 15-17сек. Сега същия 1.7 ще вади до към 160 коня и ще ускорява 2 пъти по-твжък и неародинамичен СУВ за 9 сек. Мисля че в този случай същия разход е добро постижение.
  • #4
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Име ( преди 10 месеца )
    Дизел под 5 няма.Отдавна хибридите на Тойота свалят под 4.
  • #3
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До 2 ( преди 10 месеца )
    Точно това имам предвид. Първият ми дизелов автомобил беше италиански 1,7 без турбо през 1990 купен втора употреба. Още тогава гореше под 5 на 100. А сега 40 години по-късно, разходът е същия че и по-голям. Никакво развитие.
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    1-ви, 1200 незнам наистина дали ще минат, но опита ми 320д (163кс), отпреди 10г - мианваше 900+км с едно зареждане, с френски 2.0Д (180кс) - пак около 900 и 3.0 редови 6, към 850км (но баката е 62л). Ако не ти твжи толкова крака, има вариант и повечв.
  • #1
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    После да не се чудите защо никой от тези SUV не е най-продаваният автомобил в света, въпреки че са на по-ниска цена от най-продавания. Който наистина си купува тези автомобили за дълго пътуване би избрал най-купувания SUV в света, ако иска да пести. А ако целта не е пестене, ще си купи бензинов вариант на тези модели, за да се радва на шофирането. Дали ще мине 1200 и то на хартия километра или 800 не е от чак толкова голямо значение, защото се зареждат за три минути.