IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво става, ако налеете течност за чистачки при маслото?

Жена направи неволно такъв експеримент, който й коства 4000 евро

Една елементарна грешка може да доведе до сериозни разходи по автомобила – това е разбрала жена, която е наляла течност за чистачки в… гърловината за маслото на двигателя. За куриозната случка съобщи във Facebook центърът на Club BMW Voiture Allemande Région във Франция.

 

Течност за чистачки в маслото

 

Историята е следната – дама, която притежава Mini видяла, че нивото на течността за измиване на стъклата е твърде ниско и затова решила да долее. Купила от близък сервиз туба и я изпразнила цялата. Но след 10-ина минути работа на колата видяла, че нещо не е наред, защото от автомобила излизал син облак дим. Индикаторът за течността за чистачките обаче продължавал да свети, въпреки че току-що резервоарчето било напълнено. 

Жената се върнала в сервиза за помощ и пристигналият монтьор моментално разбрал какво е направила – изляла е течността за миене там, където трябва да отиде маслото на двигателя. И резултатът е това, което виждате на снимките.

 

Течност за чистачки в маслото-1

 

Двигателят на малката английска кола е покрит с нещо като слузеста течност, резултат от „работата“ на двигателното масло и течността за чистачките. И щетите са сериозни, наложила се е смяна на мотора, която струвала около 4000 евро.

И така малко невнимание, или не знание - по-вероятно е първото, води до хиляди евро непредвидени харчове.

 

 

0 от 500