IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новите електрически марки се оказаха на дъното по качество

Tesla, Rivian, Lucid и Polestar заемат последните места в класацията на J.D. Power

Всички големи производители само на електромобили, които присъстват на пазара в САЩ, се представят много зле в проучване на J.D. Power за качеството на превозните средства веднага след придобиването им. Целта на допитването до собствениците е да се установи какви проблеми възникват в ранния период на притежание на нов автомобил.


Tesla


През тази година резултатите се основават на отговорите на 93 380 купувачи и лизингополучатели на нови автомобили от 2023 моделна година, които са участвали в анкетата. И резултатите са красноречиви - Tesla, Rivian, Lucid и Polestar се класират на последните места, като най-лошият резултат е на Lucid Motors. Той получава резултат от 340 проблема на 100 автомобила.

Tesla отбеляза увеличение от 31 пункта на 100 коли спрямо представянето си от преди година, а Polestar – 15/100, докато Rivian и Lucid Motors участват в проучването за първите път. От J.D. Power уточняват, че и четирите производителя на автомобили не са официално класирани сред другите марки в проучването, тъй като не отговарят на някои от критериите.

Компанията за анализ посочва, че за разлика от други производители на автомобили, Tesla, Rivian, Polestar и Lucid не й дават разрешение за такива изследвания в някои щати. Затова и резултатите на тези марки са въз основа от проучвания сред собствениците в други щети, където подобно разрешение не се изисква.


J.D. Power


В сравнение с първите три марки, класирани в тазгодишното проучване, четирите производителя на електромобили изостават сериозно. На първо място е Dodge (140/100), следван от Ram (141/100) и, доста изненадващо за мнозина - Alfa Romeo със 143/100.

J.D. Power отбелязва, че всички нови превозни средства стават все по-проблематични, с 12 проблема на 100 превозни средства повече тази година, отколкото през 2022 г., и с 30 повече в сравнение с 2021 г. Сред проблемите, съобщени от собствениците, попадат дори елементарни детайли като клаксон, поставки за чаши и дръжки за врати.

Оказва се също, че собствениците имат проблеми и с най-високо технологичните функции, като особено засегнати са именно електрическите превозни средства. Това се отчита при 7 от 10-те най-проблемни модела, предлагани на пазара в САЩ.


0 от 500
  • #2
    11 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Класацията не е смешна, а просто критериите и са безсмислени, а оттам - и самата класация. Отдавна трябваше да я разделят по критерии, за да има някакъв смисъл за хората. Реално модели с проблеми, които оставят на пътя, са далеч пред такива, на които например блутутът не се връзвал бързо.
  • #1
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Jay ( преди 10 месеца )
    Хахаха, на първите места Алфа, Шеви, Додж, Рам, Бюик(харесвам Додж и Рам но са далеч от качество и безпроблемност , да не говорим за Алфа)! Тъй че,.....не ме разсмивайте!