IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новите електрически марки се оказаха на дъното по качество

Tesla, Rivian, Lucid и Polestar заемат последните места в класацията на J.D. Power

Всички големи производители само на електромобили, които присъстват на пазара в САЩ, се представят много зле в проучване на J.D. Power за качеството на превозните средства веднага след придобиването им. Целта на допитването до собствениците е да се установи какви проблеми възникват в ранния период на притежание на нов автомобил.


Tesla


През тази година резултатите се основават на отговорите на 93 380 купувачи и лизингополучатели на нови автомобили от 2023 моделна година, които са участвали в анкетата. И резултатите са красноречиви - Tesla, Rivian, Lucid и Polestar се класират на последните места, като най-лошият резултат е на Lucid Motors. Той получава резултат от 340 проблема на 100 автомобила.

Tesla отбеляза увеличение от 31 пункта на 100 коли спрямо представянето си от преди година, а Polestar – 15/100, докато Rivian и Lucid Motors участват в проучването за първите път. От J.D. Power уточняват, че и четирите производителя на автомобили не са официално класирани сред другите марки в проучването, тъй като не отговарят на някои от критериите.

Компанията за анализ посочва, че за разлика от други производители на автомобили, Tesla, Rivian, Polestar и Lucid не й дават разрешение за такива изследвания в някои щати. Затова и резултатите на тези марки са въз основа от проучвания сред собствениците в други щети, където подобно разрешение не се изисква.


J.D. Power


В сравнение с първите три марки, класирани в тазгодишното проучване, четирите производителя на електромобили изостават сериозно. На първо място е Dodge (140/100), следван от Ram (141/100) и, доста изненадващо за мнозина - Alfa Romeo със 143/100.

J.D. Power отбелязва, че всички нови превозни средства стават все по-проблематични, с 12 проблема на 100 превозни средства повече тази година, отколкото през 2022 г., и с 30 повече в сравнение с 2021 г. Сред проблемите, съобщени от собствениците, попадат дори елементарни детайли като клаксон, поставки за чаши и дръжки за врати.

Оказва се също, че собствениците имат проблеми и с най-високо технологичните функции, като особено засегнати са именно електрическите превозни средства. Това се отчита при 7 от 10-те най-проблемни модела, предлагани на пазара в САЩ.


0 от 500
  • #12
    5 rate up comment 10 rate down comment
    rema_style ( преди 10 месеца )
    Брат ми е автомонтьор от 30 години. И честно казано за мен най актуалната класация е от читав автомонтьор на който имаш доверие, че няма да те излъже ...
  • #11
    17 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Как пък веднъж не направиха класация по различни критерии. Например при окачването най надеждни са Еди кои си марки, А тези и тези марки имат най-много докладвани проблеми с окачването. И така за всеки един критерий като се почне от задвижване, спирачна система, кормилна система, мултимедия, проблеми с купето, и т н, А не някакъв каламбур между всичките тези. На практика един брой блокиран двигател при тази класация е равен на един брой счупен капак на поставка за чаша.
  • #10
    5 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Пластмасарника с тракащи врати си остава такъв, дори и да му сложат батерия и да го кръстят Рино Меган Итех електрик и да струва 100к.
  • #9
    12 rate up comment 6 rate down comment
    q ( преди 10 месеца )
    Ха ха естествено че марки, които отказват да плащат реклами и да черпят журналисти ще са последни. Бизнес ас южуъл.
  • #8
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Дори и продажбите не говорят нищо. Дачия много се продава, но не защото е качествена, а защото е евтина. Единствената смислена информация са изчерпателните стандартизирани тестове по обективни критерии, каквито правят някои списания и в които субективните оценки са в отделна графа.
  • #7
    10 rate up comment 4 rate down comment
    До 4 ( преди 10 месеца )
    Пак ли се появи бе ненормалник? Хайде научи се да пишеш на български и тогава си поствай повърнатото тук. Не стига че пишеш глупости а ги пишеш и неграмотно. Имаше един сектант който все хвалеше dacia, но неговите постове поне бяха забавни и написани на български, а твоите просто отвращават само да ги прочетеш дори да не обръщаш внимание на смисъла.
  • #6
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Ролекса ( преди 10 месеца )
    Lotus Eletre е перфектна до момента. Никакви грижи. Нищо не съм пипал.
  • #5
    9 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    "Целта на допитването до собствениците е да се установи какви проблеми възникват в ранния период на притежание на нов автомобил." Пълни глупости. Както се вижда от статията, допитването е за бройката, а не за вида. Тогава се получава че една Тесла, която има една драскотина на калника, една на вратата и една на капака, както и неравномерна фуга на фара и не добре сложено уплътнение на вратата е пет пъти поне надежно от mercedes който единствено трябва да се смени скоростната кутия и нищо друго.
  • #4
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Im-ДртiйУАЙТBoY! ( преди 10 месеца )
    Тя - таблицата с классацията не е видима добре, но влизайки през сайта им ОТБЕЛЯЗВАМЕ, че...9-ти е KIA, 10 - LEXUS, 11 - GENESiSъТ, които са ТРЪН в Д-то на ГЕРМАН. премиум-барачки, а пък 17-то место го заема съответно ХЮНДАЙ Мадърс Ко. И съответно от самия сайт добавяме и конкретния ЦИТАТ: HYUNDAI Motor Group models that rank highest in their respective segments are GENESiS G80, Kia Carnival & Kia Stinger... И тук некъф нехранимайко пцювайки се опитва да омаловажи приноса на тази водеща марка.
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    И тази класация е точно като всички автомобилни класации ! Абсолютно безсмислена . Единствените класации дето трябва да се приемат донякъде , и с много условности , са тези за продажбите .