IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

12 факта за най-необикновения офроудър в историята

Легендата Fiat Panda 4x4 навърши 40 години - и става все по-ценена

Кой е най-великият офроудър в историята? Невъзможно е да се отговори с точност на това, разбира се - десетки модели имат заслуги към способността ни да шофираме извън асфалта, като се започне с първия Spyker с 4х4 от зората на ХХ век, мине се през легенди като Willys Jeep, Land Rover Defender, Toyota Land Cruiser, Mercedes G-Class, Mitsubishi Pajero, и се свърши с Ineos Grenadier, най-новото попълнение в този елитен клуб.
    
     
Fiat Panda 4x4, 1983
    
       
Но между тези внушителни туловища се крие и един дребосък, който неведнъж ги е оставял да му дишат праха извън пътя. Който предлагаше високата проходимост срещу изумително ниска цена, и който гарантираше надеждност най-вече благодарение на гениално простото си устройство. Този дребосък, който навършва 40 години през юни 2023, се нарича Fiat Panda 4х4.
    
     
Историята на Panda 4x4 в 12 любопитни факта (ГАЛЕРИЯ):


  
    

 

 

 

0 от 500
  • #17
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    па спести за един райънеър, не е толкова скъпо, *** и виж
  • #16
    1 rate up comment 9 rate down comment
    До долния ( преди 10 месеца )
    Хаха тос гнилоч толкос дълго дсли?
  • #15
    18 rate up comment 2 rate down comment
    до 13 ( преди 10 месеца )
    С рено 5 е пълно в задния ти двор, вероятно. В България няма много панди, щото тука комплексарите не могат да преглътнат малка кола, на всяка цена трябва да е пет метра мерджан на 30 години. Но в Италия извън пет-шест големи града старата Панда си е основно превозно средство и сега
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Fury ( преди 10 месеца )
    https://automedia.investor.bg/a/2-***/52553-na-ostrov-v-sitsiliya-kolite-fiat-panda-sa-poveche-ot-horata
  • #13
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Какви шосета бе я ми покажи една панда докато с Рено 5 е пълно
  • #12
    6 rate up comment 1 rate down comment
    до 11 ( преди 10 месеца )
    Точно. Това е единствената кола от онази епоха, освен може би Golf II, която още е по шосетата - дори и обикновената, не 4х4 версия. България беше залята по едно време с коли от 80-те - Форд Ескорт, Пежо 205, Рено 5, Фиат Уно. Днес няма и помен от тях. Само голфове и тук-там някой прогнил, но движещ се опел кадет
  • #11
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Fury ( преди 10 месеца )
    Който ходи в Италия, ще я вижда често по шосетата. Даже има един остров, на който почти всички коли са от същата версия!
  • #10
    8 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Ако беше руска, още щяха да я правят, а в България хиляди баламурници да твърдят, че няма по-добро и държавните фирми да пренебрегват съвременните автомобили, за да угодят на братушките. Вместо това Фиат върви напред, докато това, което Москва е взела от Фиат през 60-те години, още кара някои хора са си въобразяват, че в путинландия могат да се правят коли.
  • #9
    4 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    За преди 30 години може и да е бивала, но на днешно време ако излезеш извън село с подобен автомобил рискуваш живота си.
  • #8
    21 rate up comment 0 rate down comment
    Пандина ( преди 10 месеца )
    Карам такъв автомобил и е уникален! Мойта Панда е на 30+ години. Качвала ме е до Черни връх (2225м) през село Ярлово,а по време на Ковид като беше затворена Витоша се качвах да карам ски през Бистрица,качваше ме до ски писта Лалето.Паралено с това в града е толкова малка,че си намирам място за паркиране в най-натоварените места на столицата без много ядове.Негативните коментари са на хора които карат дизели за по 1000лв и според кое е по Велико Ауди или БМВ.