IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственик на Tesla разкрива колко струват ремонтите

Посочените разходи са за поправка на щети от катастрофи (ВИДЕО)

Притежанието на електричество превозно средство излиза по-евтино в сравнение с кола с двигател с вътрешно горене, но когато се стигне до отстраняване на щете от катастрофа, нещата определено стоят по различен начин. Оказва се, че ремонтът на много електромобили е доста скъп и може да се превърне в кошмар за собственика.


Tesla Model Y


Такъв е случаят, за който съобщи в YouTube, притежател на Tesla Model Y. Той подробно разказа за разходите по ремонта на неговия електрически кросоувър след претърпяна катастрофа. Инцидентите всъщност са два, като при първия ремонтът на автомобила е струвал 8701 долара, а при втория – 23 614 долара.

И всичко това е заради повреди по каросерията на кросоувъра, като високата цена се обяснява от факта, че колите на Tesla са от по-висок клас. Съответно, това увеличава значително цената на ремонта. Също така при подобни катастрофи – като удар с друг автомобил от строя излизат сензори, монтирани на места, които обикновено са предразположени към повреди – броните, например.



На всичко отгоре центровете за следпродажбено обслужване на американския производител все още са ограничени. Често за влизане в сервиз на пострадал автомобил на Tesla се чака доста време и това забавя ремонта и оставя собственика без кола.

В случая тази история се фокусира върху модел на Tesla, но трябва да се отбележи, че подобно е положението и с други нови марки, произвеждащи само електромобили. Според информациите, с подобни проблеми се сблъскват и собственици на Lucid и Rivan, чийто ремонт също е доста скъп, като за него често се налага и доста чакане.

0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ей голям рев, че този бил платил 2000 лв за две катастрофи! Ако и толкова не можете да си позволите, по-добре не си купувайте автомобил!
  • #8
    9 rate up comment 3 rate down comment
    До долните ( преди 1 година )
    Моля ти се и вие да не си блъснете трошките по този начин, че както се хвалите че целите струват 3000 лв, само бояджията ще ви иска повече за цялостно боядисване.
  • #7
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не му казвайте на собственика колко струва смяната на батерията,ще вземе да се застреля.
  • #6
    11 rate up comment 7 rate down comment
    бг смешки 2 ( преди 1 година )
    а балъците у БГ накупиха набързо ТЕСЛИТЕ без да мислят ! 1во че у нас са скъпи 2ро у нас няма кой да ги ремонтира , 3то у нас и частите са мн скъпи ! но народа *** иска да се прави на велик а това струва пари .....
  • #5
    15 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    TаралеслА била кола от висок клас и за това ремонтите и струват скъпо. Хаха, еми то Дачия и Лада са от същия клас, но не им струва скъпо ремонтите.
  • #4
    9 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Асистенти за паркиране, автопилот, сензор за налягането на гумите, сензорни (touch-screen) екрани и куп други безсмислени и ненужни благинки ...; eee щом искаш да си само пътник, а не шофьор ...; ще си плащаш.
  • #3
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    Штт стига бе! Оставете електрофилите да вярват, че в паралелната вселена в която живеят електричките не попадат в инциденти... както и няма да плащат данъци... зареждането им е без пари, а при продажбата на колата не само си връщаш цялата сума ми даже правиш печалби... все пак мечтите трябва да са безплатни
  • #2
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А новите коли с ДВГ да не би да нямат сензори в броните ...
  • #1
    15 rate up comment 16 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Честито електрофилчета.Скъп електрически автомобил,скъп ремонт,чакаш седмици и оставаш без автомобил.