IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

1/3 от колите в Германия не отговарят на екостандартите в ЕС

Близо половината от автомобилите в страната покриват Евро-6

Около 1/3 от автомобилите в Германия към днешна дата не отговаря на двата най-строги стандарта за емисии на Европейския съюз. Това съобщи германската информационна агенция dpa, въз основа на анализ на данни от агенции, които издават лицензи за превозни средства.


електромобил


Към 1 април тази година 32,5 милиона автомобила по германските пътища отговарят на стандартите Евро-6 и Евро-5, което се равнява на 66.6 процента от автомобилния парк. Ако вземем предвид електрическите автомобили, този дял нараства до 68,8%.

В началото на 2018 г. тази цифра е била малко над 48% като в нея са включени и електрическите автомобили, които по това време бяха рядкост по пътищата.

В момента колите с дизелови или бензинови двигатели, които отговарят на най-строгия стандарт Евро-6, както и електрическите автомобили съставляват 46,4% от общия автомобилен парк в Германия.

Почти всички нови автомобили, които се регистрират, отговарят на стандарта Евро-6, а старите се изпращат на сметището или се изнасят извън страната. Има известни различия в отделните германски провинции. Северният Бремен е на дъното на класацията - там само 65,5% от превозните средства отговарят на стандартите Евро-5 и Евро-6 или са електрически превозни средства. На другия полюс е Тюрингия, разположена в центъра на Германия, която води със 72,1%.


0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Хайде честито ( преди 10 месеца )
    Дневният ток поскъпва с 31%, а нощният със 150%
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Антиелектрик ( преди 10 месеца )
    Покриване покрива след 2025 година всички с под евробет няма да ги карате защото ще ги забраним. Не можете да тровите въздуха.
  • #6
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Грета Тумберг ( преди 10 месеца )
    Какъв електрик бе? Този въобще не се интересува от екология и иска да се наложат някакви електрички, които са най-замърсяващия транспорт на света. Този ако го видя ще го заплюя в лицето. Как веднъж поне не застана на страната на еколозите. Антиелектриците най-много се грижат за природата и искат забрана на движение на всякакви замърсяващи автомобили с ДВГ под евро 6, преминаване на чисти синтетични горива и са готови да платят цената, както и преминаване на още по-скъп водород заради екологият
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Грета Тунберг ( преди 10 месеца )
    Ти си фалшива Грета.Истинската Грета е гадже на електрика.
  • #4
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Моята нафтова печка покрива само ЕВРО 1. Но въпреки това не пуши много. В същото време съм виждал много по нови коли които по документи се водят ЕВРО 4 или ЕВРО 5 и пушат яко черно. Много повече от моята. Всичко е шменти капели.....с тия Еврота. И децата вече разбраха че фирмите манипулират тестовете още от самото начало. Вероятно никоя нова кола не може да покрие ЕВРО 6 в реални условия. Просто не всички ги хващат в измама. Някой сигурно си плащат където трябва за им издадат документ.
  • #3
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Грета Тунберг ( преди 10 месеца )
    Браво РУК, браво Швабен зи каскен. Точно така се прави и говори. Обичам ви и двамата, защото сте по-големи еколози и от мен и се грижите за защитата на чистотата на въздуха. Оценявам това че следвате моите заръки и скоро въздуха в градовете ще много по-чист, когато бъдат изхвърлени на *** всички трошки под евро 6 и им забранят да се движат по вашата воля, а след 2030 да забранят за движение под евро 7. Ако нашите общи цели се изпълнят, светът ще стане много по-чисто място, България също
  • #2
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 10 месеца )
    Много от бензиновите коли с Евро 3 и 4 всъщност покриват 5 и 6, но реалният проблем е че немските дизели дори с Евро 5 и 6 реално не покриват 3 и 4. Защото немската инженерна мисъл е супер почтенна и технологично напреднала, ха-ха-ха!
  • #1
    19 rate up comment 5 rate down comment
    РУК ( преди 10 месеца )
    Какви очаквания имах от гръмкото заглавие,а то какво било!В БГ 90% от автомобилите не отговарят на Евро 6 и 5,а над 60% са реално под Евро 3 ама за Германия сте се загрижили!Виждал съм 2-3 годишни коли с изтърбушени DPF!!!Мине ли гаранцията и се "тунинговат",не че няма пари за нов DPF,смисъл нямало и така повече "върви уа чуек".В Германия поне Евро 6 е Евро 6,Евро 5 е Евро 5,Евро 4 е Евро 4!У нас два часа след автомивка,бронята е черна от "тунинга",ама със самолети ви пръскали да ви тровят ...