IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-странните правила при шофиране в Европа

Повечето са разумни и общоприети, но има и такива, които предизвикват смях

Европа е известна със своите разнообразни културни различия, но Закона за движение по пътищата трябва да се спазва и това го знае всеки. Има обаче странни моменти, които не всеки шофьор знае, защото и самите закони в отделните държави в Европа имат своята специфичност.

Основните правила се прилагат в по-голямата си част във всички страни, но има малко или повече странни отклонения, които предизвикват дори смях. Какво трябва да знаят шофьорите за някои държави, за да избегнат глоби, информира Reisereporter.


Най-странните правила за шофиране в Европа (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #5
    19 rate up comment 0 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 10 месеца )
    За Дания сте написали абсолютна лъжа! *** и трясни някого, който е спрял на пътека, пък ще видиш дали той е виновен!
  • #4
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    За Дания е "лъжа" ...
  • #3
    6 rate up comment 21 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Според мен най правилно е да се въведе принципа за предимство на по големия. Защото колкото по голяма е една машина толкова по трудно се управлява и по трудно спира. Съответно големите камиони трябва да има имат най голямо предимство навсякъде. След тях са автобусите, после автомобилите до 3.5 тона. След това моторите, велосипедите и накрая са пешеходците. Всеки да си знае мястото. Така движението може да се саморегулира дори без знаци. Просто всеки дава предимство на по големия и изчаква.
  • #2
    13 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Повечето наистина са безсмислени. Но това в Дания е логично! Аз също винаги съм смятал че това пешеходците да са предимство е предпоставка за инциденти. Понеже те знаят че по закон са предимство често се засилват да пресичат въпреки че виждат че идват коли и разчитат че колите трябва да спрат без да ги интересува дали това е възможно или не. Често излизат изненадващо в последния момент без да мислят. Може колата да се движи бързо, може шофьора да е разсеян, може пътят да е хлъзгав и мн. други.
  • #1
    17 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Значи в англия ще трябва с лявата ръка да си го държиш, а с дясната да се подпираш. Това нагло-саксите знаех, че не са добре с главите, но чак пък толкова не вярвах да са. Полицая ако е без шапка глобата отпада. И как ще докажеш, че е бил не ми е мн.ясно. Тази глупост пък в Дания на "зебра" колите да са с предимство също е мн.странна. Излиза, че пешеходците нямат никъде предимство, а ако спреш и те ударят отзад ще си виновен. Баси мал0yMщините...