IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Забраняват електрическите тротинетки в парковете и по тротоарите в София

Над 1600 нарушения с двуколесните машини са отчетени за 18 месеца в столицата

Нови правила за движението на електрически тротинетки на територията на Столичната община (СО) бяха обявени днес на пресконференция от председателя на Столичен общински съвет (СОС) Георги Георгиев. 


скутер


Тротинетките получават забрана за движение на територията на паркове, пешеходни зони и тротоари. Ще бъде позволено единствено при преминаване през парк или някоя от забранените за каране зони, двуколесното превозно средство да се бута с ограничение до 5 км/ч.

Също така влиза в сила забрана за паркиране в паркове, градини, пешеходни пространства и зелени площи, входове на метростанции, спирки на градския транспорт, входове на сгради, както и на рампи за хора с увреждания. Изключение ще бъдат места, определени от Столичната община, в рамките на паркове, градини и пешеходни пространства.

Предвиждат се и промени при санкциите. За всяко нарушение на забраната физическите лица ще бъдат глобени с 50 лева. Имуществена санкция за юридическите лица също ще има, като тя ще бъде от 500 до 1000 лева. 


Още по темата - вижте на Bgonair.bg


0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До 3 ( преди 10 месеца )
    Ти сериозен ли си, че ще ги глобяват при всяко нарушение на някой? Все едно да глобяват фирмата за автомобили под наем защото някой шофьор минал с превишена скорост или на червено с техен автомобил..
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    До #2 ( преди 10 месеца )
    Юридическо лице ще бъде например фирмата която отдава тротинетки под наем .
  • #2
    3 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    "Имуществена санкция за юридическите лица също ще има, като тя ще бъде от 500 до 1000 лева. " Вие сериозно ли? Юридическо лице няма как да е човек. Това е фирма. Как точно си представяте че една фирма ще се качи на електрическа или каквото и да е тротинетка, за да я глобят?
  • #1
    9 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Забранете и колелетата не само тротинетките, всички трябва да сме с колите така ще е по-хубаво нали?