IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen и Volvo наемат работници от... Узбекистан

Производителите търсят само рускоезични кандидати за завода си в Словакия

Два от големите европейски производители - Volkswagen и Volvo, набират узбекски работници за заводите си на Стария континент. Компаниите са започнали да привличат гастарбайтери от Узбекистан чрез Министерството на заетостта на централноазиатската държава, съобщава Autopotok.
Автомобилните гиганти са готови да плащат на работниците от 1200 до 2400 евро на месец, но има едно условие - кандидатите трябва да владеят руски език на комуникативно ниво.
И двата производителя търсят допълнителна работна ръка за заводите в Словакия. Моделите Touareg, Audi Q7, Audi Q8 и Porsche Cayenne се сглобяват в местния завод на Volkswagen, а компанията е готова да приеме 240 чуждестранни работници на месец и да им плаща 1200-1600 евро.
В обекта на AB Volvo заплатите са по-високи, но изискванията са по-строги - необходими са шофьори на камиони с книжки от категории C и E. Те ще получават от 1700 до 2400 евро.


0 от 500