IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тази безобидна на вид кола има... 10.3-литров двигател

Съчетанието от Cadillac и Chevrolet е отнело 15 години труд - и струва 2.3 милиона долара

Това уникално автомобилно творение, което виждате на снимките, обединява Cadillac от 1959 г. и Chevrolet Nomad от 1956 г. и за изграждането му са били необходими… 15 години! Освен дългия период на изработка, голяма е и цената на персонализирания Cadillac Eldorado Brougham Station Wagon - 2,3 милиона долара, информира Carscoops.

 

1959-Cadillac-Eldorado-Brougham-Wagon-4-1536x864

 

През юни това ретрочудовище, както го наричат още, ще бъде предложено на търг. За колко ще се продаде, само може да се гадае. Едно е сигурно обаче - няма друг такъв автомобил на планетата. Създаден по поръчка впечатлява със своя „безсрамен“ обхват, както по отношение на дизайна, така и на пълнежа.

Прозвището на автомобила е CadMad – съчетание от имената на колите, от които е направен. След завършването през 2019 г. уникалният Cadillac Eldorado Brougham Station Wagon печели наградата Autorama Ridler. Одометерът показва в момента само 10 км, което означава, че спечелилият на търга ще получи на практика чисто нова класика.

Колата разполага с персонализирано тръбно шаси с пространствена рамка, което позволява да се пести тегло и да се намали височината. Целият процес на преработка на шасито отнема приблизително 4000 часа.

 

1959-Cadillac-Eldorado-Brougham-Wagon-7-1536x864

 

Двуцветната боя, която струва $300 000, е равни части Fontana Rose (отдолу) и Titanium Silver (отгоре). Нанесени са три слоя грунд, четири цветни и не по-малко от шест слоя прозрачен лак. Други екстериорни детайли включват летящия талисман на предния капак, хромирани ярки елементи и 18-инчови джанти с гуми с бели кантове.

Отвътре седалките Recaro от Cadillac CTS-V са тапицирани с кожа Rose, както и останалата част от купето. Ръчно рисувани вертикални ивици украсяват арматурното табло и вратите, което е допълнено от набор персонализирани измервателни уреди, които струват $7000.

За да подчертае допълнението към комбито на автомобила, товарният под включва комбинация от раирано тигрово дърво, фигурен клен и дървена ламперия от африканско венге, която е поставена ръчно, за да създаде единствен по рода си модел.

 

1959-Cadillac-Eldorado-Brougham-Wagon-11-1536x864

 

Централната конзола също е изработена на ръка и разполага с различни издатини за контролите на таблото. В съчетание с яркия метален скоростен лост, персонализираната кормилна колона и волана, всичко изглежда изненадващо оригинално, което е и целта за тази конструкция.

Задвижването на CadMad е от огромен, 10,3-литров V8 двигател с два турбокомпресора и колосална мощност от 1039 к.с. Като цяло двигателят струва $97 000 и е съчетан с автоматична модифицирана трансмисия 4L60E от C5 Corvette, която изпраща мощността към задните колела. Адекватни на автомобилното чудовище са и спирачките с 14-цолови вентилирани дискове и 6-бутални апарати с електрически усилвател. 

 

Още снимки - вижте в галерията:

 

 

 

0 от 500