IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическа тротинетка се взриви в апартамент в София

Батерията на превозното средство е избухнала при зареждане в дома на музикант от „Ку Ку Бенд“

Батерията на електрическа тротинетка се е взривила по време на зареждане в апартамент в София, съобщиха от МВР. Избухнал е пожар, който е унищожил домашно имущество, като при инцидента няма пострадали хора.


тротинетка


Малко по-късно стана ясно, че батерията е избухнала в дома на китариста от "Ку Ку Бенд" Цветан Недялков. Тротинетката била чисто нова, а взривът разбил прозорците на апартамента. Това съобщи шоуменът и лидер на партия „Има такъв народ" Слави Трифонов в страницата си във Facebook. Той допълва, че Недялков и синът му са имали „най-големия късмет на света".

"Днес е голям ден. Днес е изключителен ден. Днес е изумителен ден, защото моят колега и приятел Цветан Недялков, с когото сме заедно от 30 години, и неговият син Мартин, имаха най-големия късмет на света. Те оцеляха след взрив на литиево-йонна батерия. Цецо купува тротинетка на сина си, включва я да се зарежда в хола, синът му излиза, той влиза в банята и 10 минути по-късно тротинетката избухва като бомба. Взривът избива прозорците и подпалва апартамента", пише Слави.

„Явно технологиите са напреднали, но не достатъчно, за да могат да ни предпазят от такива инциденти. Инциденти, които могат да станат трагедии. Между другото, изгоряха и три китари и това е първият случай, в който съм щастлив, че изгоряха китари. А Цецо е жив и здрав!", завършва поста си лидерът на ИТН.

Още за инцидента – вижте на Bgonair.bg


0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    #9и14, пак съм #1 (прекалихме вече с досаждането към другите читатели), не, нито един лаптоп или телефон не оставям без надзор, докато се зареждат, а в спалнята ми освен ел. крушки няма никаква друга електроника, даже будилникът е механичен. Виждам, че не схващаш, затова пояснявам: без новите технологии направиха така, че да не може, но казвам, че не са по- хубави/полезни/приятни/екологични/безопасни/евтини само, защото са модерни; просто поредния ***. Ясен ли съм сега?
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Каскета ( преди 1 година )
    Това е поредния атентат срещу Гешев. Първия път не успяха с пиратки и сега са решили с тротинетка. Има градация..
  • #14
    2 rate up comment 3 rate down comment
    До 13 ( преди 1 година )
    Тоест ти имаш 10 такива батерии в къщата и всеки път при лягане с жена ти си слагате по една такава батерия до главата, но много се притесняваш да купиш още една такава батерия която да стои отвън на улицата, защото може да предизвика пожар? Осъзнаваш ли колко абсурдно звучиш? Винаги има риск това е една от причините, батериите да не се зареждат до повече от 80%. Повечето пожари стават от презареждане, защото електрониката е отказала да спре зареждането.
  • #13
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    #9, аз съм #1 и не, следващите постове не са мои - мисля, че се вижда по културата на езика, правописа и пунктуацията, които виждам, че и ти владееш (поздравления). Да, ясно ми е колко още такива батерии имам и ми е ясно, че все повече ще ме обграждат тези "достижения" на човечеството. Точно затова негодувам: тук хората са се спасили и е спасен и блока. Като изгорят множество автомобили също няма да е малка беля. А сега ти отговори, моля защо авиорегулаторите забраниха това "чудо" да "лети"...
  • #12
    2 rate up comment 3 rate down comment
    До 11 ( преди 1 година )
    Ти би ли внесъл такава самоубийствена технология в къщата си или никога не би внесъл литиево йонна батерия по какъвто и да е повод защото може да те взриви на парчета или да опожари целия ти дом? Някой ще ми отговори ли на този въпрос накрая?
  • #11
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Литиево-йонните батерии са опасни. На комшията му се подпали таблет Асус и то не като го зарежда ами докато си рови нещо с браузера. Загря яко, наду се, дисплея се пукна и такава пушилка излезе, че напълни мивката с вода и го потопи. Ами ако го беше оставил на леглото и е излязъл някъде...
  • #10
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Край ( преди 1 година )
    Всяка година гърмят по няколко бойлера - ако искате спрете да се къпете за по-сигурно.
  • #9
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До 1,2,3,4 и 5 ( преди 1 година )
    Нямаше нужда от пет поста колега. Още от първия те разбрах и искам да те питам дали някога би внесъл литиево йонна батерия в дома си? Защото аз имам десетина броя само в момента, като досега един единствен път ми се е случвало да се подпали батерия и съм благодарен на господ че бях покрай нея за да не се случи пожар, но вината си беше лично моя, защото не я зареждах с оригиналното зарядно, а с китайска измишльотина. Ти някога би ли ползвал литиево-йонни батерии?
  • #8
    0 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    В този апартамент дали са били заземени контактите?
  • #7
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Интересно е дали ще излезнат подробности как точно се е случило, защото е малко вероятно такова нещо да се случи без някой голям разбирач да е пипал, ама то и като няма сервиз на Тесла то и колите си ги оставят на майстори да пипат де.