IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическа тротинетка се взриви в апартамент в София

Батерията на превозното средство е избухнала при зареждане в дома на музикант от „Ку Ку Бенд“

Батерията на електрическа тротинетка се е взривила по време на зареждане в апартамент в София, съобщиха от МВР. Избухнал е пожар, който е унищожил домашно имущество, като при инцидента няма пострадали хора.


тротинетка


Малко по-късно стана ясно, че батерията е избухнала в дома на китариста от "Ку Ку Бенд" Цветан Недялков. Тротинетката била чисто нова, а взривът разбил прозорците на апартамента. Това съобщи шоуменът и лидер на партия „Има такъв народ" Слави Трифонов в страницата си във Facebook. Той допълва, че Недялков и синът му са имали „най-големия късмет на света".

"Днес е голям ден. Днес е изключителен ден. Днес е изумителен ден, защото моят колега и приятел Цветан Недялков, с когото сме заедно от 30 години, и неговият син Мартин, имаха най-големия късмет на света. Те оцеляха след взрив на литиево-йонна батерия. Цецо купува тротинетка на сина си, включва я да се зарежда в хола, синът му излиза, той влиза в банята и 10 минути по-късно тротинетката избухва като бомба. Взривът избива прозорците и подпалва апартамента", пише Слави.

„Явно технологиите са напреднали, но не достатъчно, за да могат да ни предпазят от такива инциденти. Инциденти, които могат да станат трагедии. Между другото, изгоряха и три китари и това е първият случай, в който съм щастлив, че изгоряха китари. А Цецо е жив и здрав!", завършва поста си лидерът на ИТН.

Още за инцидента – вижте на Bgonair.bg


0 от 500
  • #26
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 11 месеца )
    *** ще варди Теслата да не се подпали в гаража докато зарежда че отиде къщата.
  • #25
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 11 месеца )
    Случва се да се запалят разни неща, но това не означава край на технологията или на употребата им. Означава, че трябва да се намесят правилните служби, да направят разследване и да въведат съответната наредба или съвети как да се ползва безопасно. След пожар от зареждане на електроинструмент, в нас зареждам само под наблюдение... но бойлера работи през цялото време. :) Така че пак опира до това как ще се интерпретират съветите на хората. 100% сигурност няма в технологиите.
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    До 20 - То с QR кодовете е мега музеркя ...
  • #23
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 22 ( преди 11 месеца )
    Няма как да се сетя и дори да ми мине през ума, но за сметка на това от вашите постове се вижда че единствено и затова мислите както и за хора с друга сексуална ориентация.. каквато и да е темата на разговор винаги намесвате тези две понятия и ги натрапвате на останалите сякаш са най-важното нещо на света и кой каквото и да прави трябва да мисли за тях. Абе я си ги задръж тези мисли във вашите глави и не им давайте да излизат навсякъде, че прозирате какъв ви е приоритетът в живота!
  • #22
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    До 21.Забрави да споменеш вибратор Тесла.
  • #21
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До 20 ( преди 11 месеца )
    Нали държеше батериите винаги под око? Ако се запалят през две стаи докато спиш, освен целия блок ще е подпалят и тебе. Направо изхвърляй абсолютно всички литиево йонни батерии от къщи и не се занимавай с глупости? Дали е батерия на телефон, таблет, самобръсначка, мишка, помпа за минерална вода, винтоверт, ъглошлайф, безжични датчици за вратите, косачка, wi-fi камера, детски играчки, фотоапарат, power bank, електрическо фенерче... (За тези в моята къща се сетих на първо четене) , няма значение
  • #20
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Пак съм старовремския аналогов: 1) през нощта телефоните ми (копчест и друг, смарт) са през две стаи - за какво са ми като спя?; 2) да, цялостният екологичен ефект от това, което казваш, е по-добър, но каква им е полезността: онзи ден в ресторант нямаха книжно меню (браво - екологично), а трябваше да се чете кю ар код, значи трябва да дам 300 лв. (за смартфон), за да ям за 50 лв. Тротинетката е екологична, но е щяла да запали целия блок. Имаш ли идея какво е това отговорност към другите?
  • #19
    3 rate up comment 1 rate down comment
    LZ1SSA ( преди 11 месеца )
    Подозирам, че се касае за мърлявщина от страна на производителя. Все полицията не е достатъчно подготвена за да разследва.
  • #18
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Не си ясен! ( преди 11 месеца )
    "новите технологии ...казвам, че не са по- хубави/полезни/приятни/екологични/безопасни/евтини само, защото са модерни; просто поредния ***. Ясен ли съм сега?"Би ли се обосновал? В мобилен телефон за 100 лв, има видеокасетофон, стотици видеокасети, касетофон с милиони видеокасети, радио, фотоапарат, за който не трябва да се произвеждат ленти които по наше време струваха 5 лв за 36 пози, а 5 лв си бяха пари, видеокамера с неограничен брой касети и една библиотека книги. Кое е по-екологично
  • #17
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 17 ( преди 11 месеца )
    А къде си държиш телефона през нощта? В мивката в банята за по безопасно?